Antena Căutare

Chefi la cuțite, 7 martie 2021. Rețetă de Choux Craquelin, preparată de concurenta Elena Matei

Una dintre rețetele apreciate maxim de cei trei jurați, în sezonul 9, ediția 4 Chefi la cuțite, a fost această spectaculoasă rețetă de Choux Craquelin, preparată de concurenta Elena Matei.

Galerie
Choux Craquelin, prezentat în cadrul concursului Chefi la cuțite | Chefi la cuțite

În ediția 4 a sezonului 9 Chefi la cuțite, Elena Matei, o concurentă în vârstă de 22 de ani, de meserie bucătar, a venit să-i impresioneze pe cei trei chefi cu o rețetă de choux craquelin.

Și a reușit să impresioneze nu trei, ci patru chefi, pentru că, pe lângă chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, a degustat din deliciosul desert și chef Liviu Chiorpec, cel care a jurizat competiția pentru amuletă.

Urmăriți mai jos ce ingrediente a folosit concurenta Elena Matei și pașii necesari pentru reușita unui astfel de desert fabulos.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Choux à la crème cu ciocolată. Un desert elegant, ideal pentru un platou festiv

Ingrediente pentru Choux Craquelin

Ingredientele sunt aceleași ca la rețeta clasică de choux a la creme, doar câteva în plus pentru a realiza crusta care face desertul mai savuros și mai de efect.

Pentru cojile de choux:

  • 250 gr lapte
  • 250 gr apă
  • 220 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 0,15 gr sare
  • 0,10 gr zahăr
  • 280 gr făină
  • 6 ouă mari

Pentru craquelin:

  • 160 gr unt
  • 200 gr zahăr brun
  • 200 gr făină

Pentru cremă:

  • 2 l lapte
  • 6 gălbenușuri
  • 200 gr amidon
  • 250 gr zahăr
  • 2 gr sare
  • 2 păstăi de vanilie
  • coajă de lămâie

Pentru bezea:

  • 6 albușuri
  • 200 gr zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • 0,15 gr sare

Rețetă de Choux Craquelin - Mod de preparare

Respectând câțiva pași importanți și lista de ingrediente, puteți pregăti și voi aceste minunate bijuterii culinare care au fost apreciate cu trei cuțite bine meritate.

Cum se pregătește aluatul pentru cojile de choux

Se pun într-un vas, pe foc: apa, laptele, sarea, zahărul și untul. Se amestecă până se topește untul și lichidul începe să fiarbă. Imediat, se adaugă toată făina și se amestecă energic până aceasta absoarbe tot lichidul și se hidratează bine. Se lasă la răcit.

După răcirea completă a aluatului se încorporează unul câte unul, ouăle. Cu ajutorul unui posh cu dui stelat se realizează gogoșelele pentru cojile de choux-uri, în tava tapetată cu hârtie de copt.

Citește și: Chefi la cuțite 28 februarie 2021. Rețetă de gogoși sărate sau piroști, gătită de Andreea Climatiano

Cum se pregătește aluatul pentru craquelin

Din untul moale amestecat cu faina și zahăr brun rezultă un aluat care se dă la rece pentru 30 de minute. Apoi se întinde într-o foaie subțire pe masa presărată cu făină. cu un decupator circular sau un pahar se decupează cerculețe din aluat.

Se așază fiecare decupaj în formă de cerculeț deasupra fiecărei gogoșele din tavă. Se dă tava la cuptor la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Apoi se lasă cojile de choux craquelin la răcit.

Intre timp se prepară crema și bezeaua de albușuri.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se pun într-un vas, pe foc, laptele, sarea, coaja de lămâie răzuită fin și păstăile de vanilie. Într-un bol, se amestecă bine gălbenușuril cu zaharul și amidonul. Se adaugă laptele călduț, în fir subțire și se omogenizează.

Se pune vasul la foc mic și se amestecă continuu în cremă până devine consistentă ca o budincă. Se lasă la răcit, apoi se încorporează untul mixat în prealabil, pentru a deveni spumos. Cu această cremă se umplu cojile de choux.

Citește și: Chefi la cuțite, 7 martie 2021. Elena Matei s-a „certat” cu chefii prin ușă! Care a fost motivul

Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare și zahărul, adăugând treptat și zeama de lămâie. va rezulta o bezea fermă cu gust ușor acrișor și răcoritor.

Cu ajutorul poshului cu dui se decorează choux-urile deasupra, cu această bezea. Apoi se caramelizează cu lampa specială.

Se așază pe farfurii choux-urile craquelin, iar lângă ele se așază pentru o pată de culoare, gust și prospețime zmeură și microplante.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Tudor Popinceanu vrea să-i cucerească pe jurați în audițiile noului sezon Chefi la cuțite. La ce universitate culinară a studiat
Tudor Popinceanu vrea să-i cucerească pe jurați în audițiile noului sezon Chefi la cuțite. La ce universitate...
Ben Affleck a fost fotografiat cu cele două Jennifer din viața sa. Cum își împarte timpul între fostele soții
Ben Affleck a fost fotografiat cu cele două Jennifer din viața sa. Cum își împarte timpul între fostele soții Catine.ro
Cum faci cel mai gustos grătar! Secretele lui Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite pentru cel mai reușit grătar
Cum faci cel mai gustos grătar! Secretele lui Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite pentru cel mai reușit...
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile” Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei Giurgiu | VIDEO
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei... Libertatea.ro
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a... AntenaSport
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima imagine cu bebelușul: „Raza mea de soare”
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima... Elle
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la... Spynews.ro
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț HelloTaste.ro
Venus Williams s-a căsătorit cu modelul italian Andrea Preti. Imagini fabuloase de la petrecerea care a durat 5 zile
Venus Williams s-a căsătorit cu modelul italian Andrea Preti. Imagini fabuloase de la petrecerea care a durat 5 zile Antena3.ro
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume Jurnalul
Finalul 2025, sfârșitul unui ciclu karmic de 12 ani: Lecțiile pe care sufletul tău le-a absorbit în tăcere
Finalul 2025, sfârșitul unui ciclu karmic de 12 ani: Lecțiile pe care sufletul tău le-a absorbit în tăcere Kudika
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga Justiție! «Aseară la ora 20...»
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga... Redactia.ro
Ninsori, polei și viscol în prag de Crăciun. Cum va fi vremea în toată țara
Ninsori, polei și viscol în prag de Crăciun. Cum va fi vremea în toată țara Observator
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard MediCOOL
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase... UseIT
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x