Fără ouă, recomandate mai ales, în perioadele de post cu dezlegare la pește, aceste chiftele de ton cu ciuperci, vor fi rapid îndrăgite și trecute la favorite.
Ingrediente chiftele de ton cu ciuperci
- 720 g file de ton în ulei de măsline
- 370 g ciuperci feliate din conservă
- 150 g pesmet
- 1 ceapă roșie
- sare
- cimbru
- piper
- 1 legătură de pătrunjel verde
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare chiftele de ton și ciuperci
Scurgem ciupercile de lichid, le trecem prin jet de apă rece, le stoarcem bine în mâini, apoi le trecem prin robot împreună cu ceapa curățată și spălată.
Scurgem fileul de ton, dar îl lăsăm ușor uns.
Amestecăm într-un vas tonul cu ciupercile, pătrunjelul tocat, condimente și sare, puțină zeamă de lămâie și o parte din pesmet, atât cât să se lege compoziția.
Modelăm chiftelele de marimea unei nuci, le mai tăvălim prin pesmet, apoi le așezăm în forme de brioșe și le coacem la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Servim chiftelele calde si stropite cu zeamă de lămâie, sau cu diverse sosuri.
Pentru a vedea și alte rețete cu pește, click AICI!