Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Ciorbă ardelenească de varză murată cu afumătură

Preparatele ardelenești sunt la mare căutare pentru că sunt bogate în ingrediente și foarte gustoase, așa cum este și această ciorbă ardelenească de varză murată cu afumătură.

Ciorbă ardelenească de varză murată cu afumătură

Chefi la cuțite

Antonia Boantă, sora lui Bogdan Boantă, coregraf și dansator, dar și fost concurent în ”Asia Express”, a participat în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” cu o rețetă specială de ciorbă ardelenească, cu care i-a încântat pe cei trei chefi și a primit cele trei cuțite binemeritate.

Chef Sorin Bontea a fost atât de încântat de gustul delicioasei ciorbe ardelenești încât a savurat-o pe toată.

Ingrediente pentru Ciorbă ardelenească de varză murată cu afumătură:


  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu
  • 2 morcovi
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 cartof mare
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ou
  • 200 gr smântână
  • 1/2 varză murată
  • sare, piper, boia, vegeta de legume
  • 50 ml ulei.
  • oțet

Mod de preparare pentru Ciorbă ardelenească de varză murată cu afumătură

Se începe prin a spăla bine ciolanul de porc și a-l pune la fiert în apă cât să fie bine acoperit. Se fierbe ciolanul până începe carnea să se desfacă de pe os.

Se toacă varza murată fideluță și se ține în apă rece 10-15 minute, doar dacă este foarte sărată. Apoi se scurge bine, și se călește în ulei încins pentru câteva minute. Se adaugă peste ciolanul care fierbe.

Ceapa și rădăcinoasele se toacă în cuburi și se călesc și acestea în ulei, apoi se adaugă în ciorba de varză cu ciolan.

Citește și: Ciorbă de bureți cu slănină afumată și mămăliguță cu brânză de oi. Rețetă tradițională din Maramureș

Ardeiul roșu tocat în cuburi mici, se adaugă în ciorbă, mai spre final de fierbere, pentru a se păstra mai crocant. Tot spre finalse adaugă și cartoful curățat și tocat în cuburi.

Gălbenușurile se amestecă cu smântână și oțet, se adaugă puțină supă fierbinte și se diluează, apoi se toarnă în ciorbă, cu 5-6 minute înainte de a stinge focul.

După stingerea focului se adaugă verdeața tocată.

Este foarte gustoasă ciorba ardelenească de varză murată cu afumătură de porc, chiar merită preparată, mai ales în sezonul rece, pentru că este și sățioasă și sănătoasă, având în vedere proprietățile curative ale verzei murate.

Spor și poftă bună!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Video