Asemănătoare la gust cu ciorba de burtă, această ciorbă de ciuperci pleurotus cu piept de pui, va deveni preferata familiei, de la prima degustare.
Ingrediente pentru rețeta Ciorbă de ciuperci pleurotus cu piept de pui:
- 500 gr ciuperci pleurotus
- 500 gr piept de pui dezosat
- 2 morcovi
- 1 păstarnac
- 1/2 rădăcină de țelină
- 3-4 felii de gogoșari murați
- 4-5 căței de usturoi
- 250 gr smântână
- 2 gălbenusuri
- 2-3 linguri de oțet
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 legatură pătrunjel verde
- 3 l apă
Mod de preparare pentru rețeta Ciorbă de ciuperci pleurotus cu piept de pui:
Pieptul de pui și ciupercile pleurotus se taie în fâșii și se pun la fiert în vase separate, cu apă și sare. Se înlătură spuma care se formează, se laă să fiarbă până când ambele ingrediente sunt pătrunse și se unesc în acelaș vas, împreună cu supele în care au fiert.
Citește și: Reteta zilei: Piept de pui cu legume la tigaie
Ceapa se toacă solzișori, morcovii și albiturile se dau pe răzătoare, iar ardeii se toacă cuburi mici..
Apoi, se călesc în ulei de măsline încinsși se adaugă în ciorbă.
Se curăță usturoiul, se trece prin presă și se freacă cu puțină sare.
Se amestecă cu gălbenușurile, două-trei linguri de oțet și smântâna.
Amestecul rezultat se diluează cu puțnă supă fierbinte, apoi se adaugă, treptat, în ciorbă, amestecând intens, pentru a se omogeniza supa.
La final, după stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat.
Ciorba de ciuperci pleurotus cu piept de pui se servește fierbinte, cu ardei iute.
Puteți încerca și această rețetă de ciorbă rădăuțeană, la fel de delicioasă!
Cea mai simplă rețetă de scovergi. Rețeta clasică, veche din străbuni.... Rețetă simplă și rapidă de sărățele cu brânză sărată și chimen...