Plină de vitamine, culoare și savoare, o așa Ciorbă de lobodă cu salată verde și afumătură te ridică din orice boală, cum ar zice bunica la țară.
Rețeta Ciorbă de lobodă cu salată verde și afumătură - Ingrediente
- 2 legături de lobodă
- 1 salată verde
- 1 dovlecel
- 2-3 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 500 ml borș
- 150 gr roșii cu legume pentru ciorbă
- 2 linguri ulei
- 500 gr piept de porc afumat
- 1 ceașcă de orez
- 6 ouă
- 1 legătură leuștean
- 4 turte țărănești
Rețeta Ciorbă de lobodă cu salată verde și afumătură - Preparare
Se taie pieptul de porc în bucăți mai mici, care se rumenesc în puțin ulei.
Se scot, iar în locul lor se călesc: ceapa, morcovul și dovlecelul, toate tocate mărunt.
Loboda și salata verde se spală și se toacă franjuri. Se adaugă peste legumele călite și se completează cu 1,5 l de apă fierbinte.
Se adaugă și orezul bine spălat, cartoful curățat și tocat cuburi și se fierbe ciorba până se pătrund ingredientele. Se adaugă borșul, roșiile cu legume pentru ciorbă, bucățile de carne și se mai fierbe 15 minute.
În ultimele 5 minute, în ciorba de lobodă se adaugă și leușteanul tocat.
Ciorba de lobodă cu salată verde și afumătură se servește cu ouă poșate și turte de casă.
Risotto de sfeclă roșie cu brânză de capră, ouă crocante și parmezan tuille... Panna cotta de crab cu baby fenel, ridiche neagră și crutoane de pâine...