Una dintre cele mai apreciate și mai des preparate rețete de ciorbă, este rețeta de Ciorbă de perișoare. Acrită cu borș este mult mai gustoasă.
Rețeta Ciorbă de perișoare acrită cu borș - Ingrediente
- 500 g carne toccata, vita sau amestec
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 ardei gras, roșu, sau ardei capia
- ¼ țelină
- 1 legatură de pătrunjel
- 1 legatură leuștean
- 150 g orez
- Sare și piper
- 4 ardei iuți
- 1 ou
- Boia dulce
- 500-600 ml borș
- 200 g roșii pasate
- 1 cartof mare
- 4-5 linguri ulei
Rețeta Rețeta Ciorbă de perișoare acrită cu borș - Preparare
Se curăță legumele de coajă, se spală, se porționează.
Se încinge uleiul, se adaugă ceapa și celelalte legume, se călesc puțin, apoi se adaugă apă, și se lasă la fiert.
Între timp se pregătesc perișoarele. Se amestecă oul cu carnea tocată, sarea, piperul, 1 ceapă tocată marunt, puțin pătrunjel tocat mărunt și orezul spălat sub jet de apă rece. Se omogenizează compoziția și se modelează perișoarele sub forma de biluțe egale. Se adaugă în ciorba de pe foc și se lasă la fiert. Se adaugă, spre final de fierbere, sucul de roșii, borșul fiert în prealabil, iar după stingerea focului, verdeața tocata.