- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Adunate la un loc atâtea arome și vitamine, cu siguranță, îți conferă o stare de bine, dar și senzație de sățietate până la masa viitoare.
Ingrediente pentru Rețeta Ciorbă din verdețuri de primăvară:
- 250 gr urzici
- 250 gr spanac
- 1 salată verde
- 250 gr lobodă
- 250 gr ștevie
- 2 legături de leurdă
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de leuștean
- 3-4 roșii, sau roșii cuburi conservate
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- sare, după gust
- 2 l apă
- 2-3 linguri de ulei
- 1 l borș de casă
Citește și: Melcișori cu urzici și usturoi sau alte verdețuri de primăvară
Mod de preparare pentru Rețeta Ciorbă din verdețuri de primăvară
Spălăm foarte bine toate verdețurile, mai ales urzicile care sunt mai poreoase și mai pline de impurități.
Le tocăm mărunt, fără a le mai opări pentru a nu-și pierde din propriețăți. Nutriționiștii ne asigură că nu sunt toxice și nu trebuie, în mod expres, să aruncăm apa în care se opăresc. Verdețurile se oporesc pentru a fi tocate mai ușor, sau, urzicile pentru a nu ne înțepa.
Citește și: Rețeta Ciorbă țărănească de ștevie cu multe legume și leuștean
Punem la fiert apa împreună cu borșul.
Curățăm rădăcinoasele și le dăm pe răzătoare.
Tocăm ceapa mărunt, împreună cu leurda și le punem la călit în ulei. Adăugăm rădăcinoasele răzuite și puțină apă fierbinte pentru a le ajuta să se pătrundă. Când acestea sunt pătrunse, adăugăm roșiile tocate cuburi și din nou puțină apă fierbinte. Le lăsăm să fiarbă 7-8 minute, apoi adăugăm verdețurile tocate.
Amestecăm bine totul, să se pătrundă și verdețurile, apoi adăugăm apa fiartă împreună cu borșul.
Citește și: Rețeta Ciorbă de lobodă roșie cu salată verde
Mai lăsăm ciorba din verdețuri de primăvară să fiarbă 10-12 minute, iar cu 5-6 minute înainte de stingere, adăugăm leușteanul tocat.
Leușteanul se adaugă, întotdeauna, înainte de stingerea focului pentru a-și lăsa aroma în ciorbe.
Pătrunjelul se adaugă după stingerea focului, pentru că aroma acestuia se degajă mai rapid.
Spor și poftă bună!
Rețetă de Pâine cu cartofi și Rețetă de Biscuiți cu migdale. Două rețete delicioase cu reușită sigură... Chef Munti de la Star Matinal ne recomandă Rețeta celui mai delicios Pandișpan cu fructe și cremă de vanilie...