Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Ciorbă țărănească de ștevie cu multe legume și leuștean. Ciorbă de primăvară detoxifiantă

Ciorba de ștevie este considerată unul dintre elixirurile primăverii, ștevia având un rol împortant detoxifierea organismului și în regenerarea sângelui, ca și urzicile, de altfel.

Ciorbă țărănească de ștevie cu multe legume și leuștean

Ciorba țărănească de ștevie cu multe legume și leuștean este extrem de gustoasă, dar și foarte hrănitoare și sățioasă. Servind o porție din ciorba de ștevie nu mai ai nevoie de altceva la masă.

Primăvara este delicioasă caldă, sau ușor fierbinte pentru a pune sângele în mișcare, dar vara este demențial de bună, rece de la frigider.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Ciorbă țărănească de ștevie cu multe legume și leuștean:


  • 3-4 legături de ștevie
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1-2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină( rădăcină +lujeri +frunze)
  • 1 ardei gras
  • 2-3 cartofi medii
  • 250 gr roșii pentru ciorbă
  • 1 l borș de casă
  • 2,5 l apă
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, după gust
  • 1 legătură de leuștean

Rețeta de Ciorbă țărănească de ștevie cu multe legume și leuștean - Mod de preparare

Ca și la Rețeta de ciorbă de urzici, sau Rețeta de ciorbă de lobodă, începem prin a opări frunzele de ștevie, după ce au fost bine spălate.

Frunzele de ștevie se opăresc pentru 1 minut în apă clocotită cu sare, apoi se scot într-o sită și se lasă la scurs.

Legumele se curăță și se clătesc bine în apă rece, apoi se tocă în cuburi de mărimi aproximativ egale.

Se pune un vas cu 2.5 litri de apă și o linguriță de sare, la fiert. Apa în care a fiert ștevia nu o vom folosi. Ștevia are și câteva contraindicații și este bine ca apa în care se opărește să nu se folosească. Bunicii noștri de la țară nu o foloseau.

Se pune și borșul la fiert, separat.

Vedeți Aici Tot ce trebuie să știm despre consumul de ștevie. Beneficii și Contraindicații!

Se pune uleiul într-un vas la încins și se călește în el ceapa verde tocată rondele. Se adaugă restul legumelor, mai puțin cartofii și se amestecă bine. Se completează cu apa fierbinte și se lasă legumele să fiarbă până încep să se pătrundă.

Se adaugă lujerii de la țelină, întregi, și frunzele tocate. Vor aroma plăcut ciorba de ștevie. Se adaugă și cartofii, iar când aceșytia încep să se pătrundă, se adaugă roșiile pentru ciorbă și borșul. După 8-10 minute de fierbere se adaugă ștevia tocată mărunt și leușteanul verde, de asemeni tocat mărunt.

Ciorba țărănească de ștevie cu multe legume și leuștean se mai fierbe 5-6 minute, apoi este gata de servit.

Spor și poftă bună!

Video