Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță ca la mama acasă

Când vine vorba de o rețetă gătită ca la mama acasă, cum este această ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță, imediat tragem scaunele aproape de masă și nu ne mai oprim din mâncat.

Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță

Chefi la cuțite

Lena Horvath și Ali Sultanul sunt doi artiști cunoscuți pentru piesele lansate împreună și s-au hotărât să participe la emisiunea „Chefi la cuțite” în sezonul 8, pentru a arătă că se descurcă și în bucătărie la fel ca pe scenă.

S-au gândit că îi vor impresiona pe cei trei chefi dacă vor prepara o rețetă tradițională, gătită ca la mama acasă.

Rețeta Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță ca la mama acasă - ingrediente:


  • Pentru ciulama de pui cu ciuperci:

  • 2 buc. piept de pui dezosat și fără piele
  • 500 gr ciuperci champignon, albe
  • 400 ml smântână de gătit
  • 3 buc.ceapă
  • 1 lingură făină
  • 2 cuburi concentrat pui
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper
  • Pentru mamaliguță:

  • 1 kg mălai
  • 2 l apă
  • 100 gr unt
  • 1 lingură de sare

Rețeta Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță ca la mama acasă - Preparare

Preparare ciulama de pui cu ciuperci.

Se pune ulei într-o tigaie la încins și se adaugă ceapa tocată mărunt, împreună cu 2-3 căței de usturoi. Se amestecă continuu pentru a nu se arde ceapa, iar când începe să devină sticloasă se adaugă ciupercile tăiate în felii.

Când se reduce lichidul pe care îl lasă ciupercile se adaugă pieptul de pui tăiat în cuburi și se lasă să se rumenească ușor, amestecându-l printre celelalte ingrediente.

Se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă smântâna lichidă și se lasă să fiarbă până se îngroașă sosul.

Citește și: Clătite umplute cu carne și ciuperci. Rețetă de clătite brașovene

Separat, se fierbe o supă în care se adaugă concentrat de pui și se desface făina în această supă. Se adaugă la ingredientele de pe foc și se amestecă pentru omogenizare. Sre final de fierbere se mai adaugă 1-2 căței de usturoi răzuiți, iar după stingerea focului, se adaugă verdeața tocată.

Preparare mămăliguță:

Se pune apa la fiert, iar când începe să fiarbă se adaugă sarea și o mână de mălai și se amestecă intens până se topește sarea. Apoi se adaugă restul de mălai, în plăaie și se amestecă continuu până se îngroașă mămăliguța.

Înainte de stingerea focului, se adaugă untul pentru cremozitate.

Se servește cu mare poftă delicioasa ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Ultimele știri