- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Toți iubim clătitele ca desert, dar puțini sunt cei care le prepară și în varianta sărată, iar Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani are o rețetă pur și simplu minunată.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta de clătite brașovene, clătite umplute cu carne și ciuperci:
-
Pentru aluat de clătite:
- 4-5 ouă
- 300 ml lapte
- 500 ml apă minerală
- 300-350 gr făină
- 1 lingură de sos pesto
- sare și piper
-
Pentru umplutura de carne și ciuperci:
- 500 gr carne tocată
- 250 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă
- sare și piper
- 1 linguriță pastă de ardei iute
- boia iute
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură de ulei
-
Pentru sos de roșii:
- 800 gr pastă de roșii
- 1 ceașcă de apă, sau supă
- sare și piper
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriță de zahăr
-
Pentru servit:
- brânză telemea
- pătrunjel verde
- smântână
Cum procedăm pentru a prepara Clătite umplute cu carne și ciuperci. Rețetă de clătite brașovene?
Preparare clătite.
Pentru a pregăti aluatul de clătite se amestecă ouăle cu un praf de sare, apoi cu sosul pesto și laptele. Se omogenizează amestecul și se încorporează făina, apoi se potrivește consistența aluatului cu apa minerală.
Aluatul de clătite se lasă la odihnit 10-15 minute, după care se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin ulei, opțional.
Preparare umplutură de carne cu ciuperci.
Se călește mai întâi o ceapă tocată în ulei încins. Se adaugă ciupercile tocate și carnea și se lasă la preparat până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci, iar carnea este bine pătrunsă. Se asezonează cu sare, piper, boia de ardei iute, o foaie de dafin, dar și puțină pastă de ardei. la final, se adaugă pătrunjel verde, tocat.
Citește și: Clătite umplute și gratinate cu brânzeturi, scăldate în sos picant de roșii
Preparare sos de roșii.
Se pasează bine pasta de roșii și se trece prin sită, apoi se fierbe cu puțin ulei de măsline și o ceașcă de apă până scade consistent. Se asezonează cu sare, piper, o foaie de dafin, dar și puțin zahăr, pentru a regla aciditatea roșiilor.
Clătitele se umplu cu carne tocată și ciuperci, se împăturesc ca sarmalele și se scufundă în sosul de roșii delicios.
În timpul servirii, se glazurează clătitele cu smântână, se răzuiește brânză deasupra și se presară pătrunjel verde tocat.
Pentru a nu pierde detalii importante despre rețetă și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”: