Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Rețetă de clătite umplute cu banane în sos caramel

 

Printre deserturile cele mai apreciate se numără și clătitele, dar aceste Clătite umplute cu banane în sos caramel, sunt pur și simplu demențiale și vor fi pe loc îndrăgite de toată familia!


Ingrediente pentru Clătite umplute cu banane în sos caramel

  • 3 ouă mari
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 300 ml apă minerală
  • 600 ml lapte
  • aprox. 500 gr făină
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 lingură ulei, pentru uns tigaia
  • Pentru banane în sos caramel:
  • 150 g zahăr
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 100 g unt
  • 4-5 banane decojite

Mod de preparare Clătite umplute cu banane în sos caramel

Pentru pregătirea aluatului de clătite, mestecăm ouăle într-un bol. Adăugăm puțină sare, zahărul plus cel vanilat și începem să le mixăm până la diluarea zahărului.
Adăugăm, treptat, laptele și mixăm în continuare, apoi adăugăm, treptat, făina.
La final adăugăm apa minerală și esența și omogenizăm bine aluatul de clătite. O lăsăm 10 minute să se odihnească, apoi coacem clătitele în tigaia unsă ușor cu ulei.
Pregătim bananele în sos caramel.
Punem zahărul la caramelizat, apoi adăugăm untul și amestecăm intens.
Când totul este diluat, adăugăm frișca lichidă și din nou amestecăm.
Stingem focul și lăsăm sosul să se tempereze 10 minute, apoi adăugăm bananele decojite în el. Le lăsăm acolo pâna când sosul este rece, apoi umplem clătitele cu ele, ungandu-le și cu sos.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE