Această salată de ardei iuti cu ceapă este o alternativă gustoasă a ardeilor iuți în oțet, ce va fi apreciată, mai ales, în sezonul rece.
La mare căutare este și această rețetă de Dulceaţă de ardei iuţi, perfectă pentru sosuri, fripturi și garnituri!
Ingrediente pentru Salata de ardei iuti cu ceapă
- 500 g ardei iuți multicolori
- 250 g ceapă galbenă și roșie
- 300 ml oțet
- 300 ml apă
- 1 lingură sare grunjoasă
- 2-3 linguri zahăr
- 1 linguriță boabe de piper
- 1 linguriță boabe de muștar
- 2 foi de dafin
Mod de preparare Salată de ardei iuți cu ceapă
Se curăță ceapa și se toacă în cuburi.
Se spală bine ardeii și se toacă în rondele, apoi se amestecă cu ceapa.
Se pune pe foc apa cu oțetul, sarea și condimentele, plus zahăr în funcție de gust.
Se lasă să fiarbă pentru 2-3 clocote.
Amestecul de ceapă cu ardei se pune în borcane, îndesându-l bine și se toarnă peste el, soluția lichidă, fierbinte.
Se înfiletează capacele borcanelor, se învelesc borcanele în prosoape sau pături și se lasă acolo până se răcesc.
Salata de ardei iuți cu ceapă se servește cu diverse ciorbe și garnituri.