Chefi la cutite

TOATE SEZOANELE, INTEGRALE

Cozonac de post cu fanta în aluat și umplutură de nuci cu cacao. Foarte aromat și gustos, nici nu zici că e de post!

 

Și cozonacul de post este foarte delicios și poate fi preparat în multe moduri, cum ar fi acest cozonac de post cu fanta în aluat și umplutură de nuci cu cacao.

Ingrediente cozonac de post cu fanta în aluat și umplutură de nuci cu cacao

  • 450-500 g făină
  • 250 ml fanta de portocale
  • 50 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de portocale
  • 10 g drojdie uscată
  • 1/4 linguriță de sare
  • 150 gr nucă tăiată grosier
  • 30 g cacao
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri apă
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apă
  • 1 linguriță esență de rom
  • 50 g zahăr

Mod de preparare cozonac de post cu fanta în aluat și umplutură de nuci cu cacao

 Punem fanta într-un vas, la încălzit.
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu o linguriță de sare.
Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo drojdia uscată, cu o lingură de zahăr.
Turnăm puțină fanta călduță și amestecăm drojdia cu zahărul, până rezultă o maia.
Frecăm uleiul cu restul de zahăr și le diluăm cu puțină fanta caldă.
Când maiaua s-a dublat, o amestecăm cu puțină făină, turnând și fanta caldă, apoi adăugăm amestecul de ulei cu zahăr, esența de portocale și încorporăm făina de pe margini, turnând treptat și restul de fanta călduță.
Frământăm un aluat ferm, îl acoperim și îl lăsăm la loc cald, aproximativ o oră.

Între timp pregătim umplutura amestecând într-un vas toate ingredientele.
Preparăm și siropul fierbând apa cu zahărul și adăugând la final esența de rom.
Când aluatul și-a dublat volumul, îl întindem într-o foaie de 2 cm grosime, întindem umplutura și rulăm strâns.

Punem ruloul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îl acoperim și îl lăsăm la loc cald, pentru 30-40 de minute.
Coacem cozonacul la 180 de grade, pentru 40-45 de minute. în cuptorul preîncălzit.
În ultimele 8-10 minute, scoatem cozonacul și îl ungem cu siropul și presărăm zahăr tos peste el.

Lăsăm cozonacul să se tempereze în tavă, 5-6 minute, apoi îl transferăm pe un grătar de răcire

De sărbători, poate încercați cozonac cu nucă și ciocolată. Rețetă simplă și cu reușită sigură.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe