Antena Căutare

Reteta Cozonac de post cu suc de portocale în aluat și umplutură de nuci cu cacao. Aromat și gustos, nici nu zici că e de post!

Și cozonacul de post este foarte delicios și poate fi preparat în multe moduri, cum ar fi acest cozonac de post cu suc de portocale în aluat și umplutuură de nuci cu cacao.

Și cozonacul de post este foarte delicios și poate fi preparat în multe moduri, cum ar fi acest cozonac de post cu suc de portocale în aluat și umplutură de nuci cu cacao.

Ingrediente pentru reteta cozonac de post cu suc de portocale în aluat și umplutură de nuci cu cacao:

  • 450-500 g făină
  • 250 ml suc proaspăt de portocale
  • 50 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de portocale
  • 10 g drojdie uscată
  • 1/4 linguriță de sare
  • 150 gr nucă tăiată grosier
  • 30 g cacao
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri apă
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apă
  • 1 linguriță esență de rom
  • 50 g zahăr

Mod de preparare pentru reteta cozonac de post cu suc de portocale în aluat și umplutură de nuci cu cacao:

Articolul continuă după reclamă

Punem fanta într-un vas, la încălzit.
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu o linguriță de sare.
Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo drojdia uscată, cu o lingură de zahăr.
Turnăm puțin suc călduț și amestecăm drojdia cu zahărul, până rezultă o maia.
Frecăm uleiul cu restul de zahăr și le diluăm cu puțină fanta caldă.
Când maiaua s-a dublat, o amestecăm cu puțină făină, turnând și sucul cald, apoi adăugăm amestecul de ulei cu zahăr, esența de portocale și încorporăm făina de pe margini, turnând treptat și restul de fanta călduță.
Frământăm un aluat ferm, îl acoperim și îl lăsăm la loc cald, aproximativ o oră.

Între timp pregătim umplutura amestecând într-un vas toate ingredientele.
Preparăm și siropul fierbând apa cu zahărul și adăugând la final esența de rom.
Când aluatul și-a dublat volumul, îl întindem într-o foaie de 2 cm grosime, întindem umplutura și rulăm strâns.

Punem ruloul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îl acoperim și îl lăsăm la loc cald, pentru 30-40 de minute.
Coacem cozonacul la 180 de grade, pentru 40-45 de minute. în cuptorul preîncălzit.
În ultimele 8-10 minute, scoatem cozonacul și îl ungem cu siropul și presărăm zahăr tos peste el.

Lăsăm cozonacul să se tempereze în tavă, 5-6 minute, apoi îl transferăm pe un grătar de răcire

De sărbători, poate încercați cozonac cu nucă și ciocolată. Rețetă simplă și cu reușită sigură.

Pofta buna!

Tarta aperitiv cu ceapa verde și brânză. Un preparat bun de savurat, la orice masă!... Rețetă super rapidă și ușoară de guacamole, dar și foarte gustoasă!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x