Antena Căutare

Cremă de brânzeturi cu sote de gălbiori

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani,ne propune o rețetă delicioasă de fondue sau cremă de brânzeturi cu sote de gălbiori, pentru atunci când vrem să ne răsfățăm familia, sau când avem musafiri și vrem să stăm la povești timp îndelungat.

Galerie
Fondue sau cremă de brânzeturi cu sote de gălbiori | Rețeta lui Vlăduț

Servit cu crutoane de pâine, sau cu baghete crocante și aromatizate cu ierburi uscate, este un adevărat deliciu, acest fondue de brânzeturi.

Ce ne trebuie păentru rețeta de fondue sau cremă de brânzeturi cu sote de gălbiori:


  • Pentru fondue:

  • 250 gr brânză gruyere
  • 150 gr brânză cedar
  • 150 gr brânză peștera
  • 400 ml smântână dulce pentru gătit
  • Pentru sote de gălbiori:

  • 250 gr gălbiori
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 cub mic de unt
  • sare și piper
  • 2-3 căței de usturoi
  • oregano
  • alune pentru servit
Articolul continuă după reclamă

Cum procedăm pentru a prepara rețeta de fondue sau cremă de brânzeturi cu sote de gălbiori?

Începem cu gălbiorii.

Se curăță bine gălbiorii, se tamponează cu prosoape de hârtie umezite, se taie în bucăți mai mici și se trag la tigaie cu puțin unt topit în ulei de măsline, pentru a nu se arde. Se adaugă și 2-3 căței de usturoi tocați rondele.

Se lasă gălbiorii să se rumenească bine, se asezonează cu puțină sare și puțin piper, apoi se acoperă pentru a se înăbuși și a elimina apa din ei. Înainte de servire se mai pun pe foc și se sotează așa încât să devină mai crocanți. Se presară puțin oregano peste ei, pentru un plus de aromă.

Sote de gălbiori cu usturoi

Gălbiori trași la tigaie în unt

Rețeta lui Vlăduț

Preparare fondue de brânzeturi.

Înainte de a ne apuca să facem fondue, sau cremă de brânzeturi, sfatul lui Vlăduț este să ne asigurăm că avem brânzeturile care se topesc perfect. Nu toate brânzeturile de pe piață pot fi folosite la prepararea unui fondue perfect.

Pentru a prepara crema de brânzeturi, mai întâi se pune smântâna la încălzit și se lasă până atinge punctul de fierbere. Se trage vasul de pe foc și se adaugă imediat, brânzeturile tăiate în cuburi mici, sau date pe răzătoare. Se amestecă intens până se topesc toate brânzeturile și se formează un sos cremos și consistent.

Citește și: Salată de vinete cu gălbiori. Rețetă de toamnă din bucătăria lui Vlăduț

Se servește delicioasa cremă de brânzeturi cu sote de gălbiori deasupra și neapărat cu baghete crocante și aromatizate cu verdețuri uscate, dar și cu alune crocante, tocate grosier.

Pentru a nu pierde detalii despre rețetă și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”:

Rețetă senegaleză de pește cu orez și multe legume în sos concentrat de roșii... Dulceață de gogonele verzi sau dulceață de pătlăgele verzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x