- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cremă de zahăr ars. Rețetă rapidă. 3 Secrete ale celui mai gustos desert al copilăriei. Crema de zahăr ars este un desert iubit și apreciat de milioane de oameni, descoperă secretele acestei prăjituri, pas cu pas.
3 secrete pentru o cremă de zahăr ars delicioasă
1.Cuptorul este bine să fie la 160-180 de grade
2.Crema de zahăr ars se coace în cuptor la bain-marie, punem cratița într-o tavă mai înaltă. Important este să nu punem de la început tava plină cu apă, ci se adaugă apă rece, treptat, din zece în zece minute. Astfel, oul se va coagula încet și crema de zahăr ars nu va avea găuri la final.
3.După coacere, crema de zahăr ars nu se bagă imediat la frigider, se mai lasă o perioadă la temperatura camerei, până se mai răcește. În mod contrar, este foarte posibil să se lase.
Rețetă rapidă cremă de zahăr ars - Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 8 ouă
- o cană de 200 gr cu zahăr pentru compoziție
- o cană de 150 gr cu zahăr pentru caramel
- esenţă de rom
Cremă de zahăr ars - Mod de preparare:
Se pun 150 grame de zahăr într-un vas înalt, se lasă pe foc mic și se amestecă cu o lingură până se topește. Nu se ţine prea mult deasupra flăcării, doar până se topește zahărul, pentru că riscă să se ardă și să fie foarte amar. După ce s-a topit, se ia cratiţa de pe foc şi se distribuie caramelul uniform pe pereţii vasului.
Se bat ouăle până devin spumă, apoi se adaugă toată cana de zahăr pentru cremă şi zahărul vanilat. Se adaugă laptele şi se amestecă mereu. Se adaugă esenţa de rom şi zahărul vanilat. Se pune toată compoziţia în cratiţa tapetată cu caramel, dar numai după ce caramelul s-a întărit.
Apoi, vasul cu cremă de zahăr ars se pune într-o tavă umplută pe jumătate cu apă. Crema de zahăr ars se pune în cuptor, în bain marie. Desertul trebuie să stea la cuptor 1 oră şi jumătate, sau până când se rumeneşte. Când este gata, se lasă să se răcească şi se pune la frigider pentru o oră sau mai mult, dacă rezistăm tentației. Poftă bună!
Sursă foto: retetefeldefel.ro
Rețetă de post. Salată de fasole roșie cu murături și cuscus... Rețetă de post. Salam de biscuiți cu nucă și rahat...