- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Creme Brulee este un desert delicios cu textură fină și înveliș crocant, care cucerește instant, orice gurmand.
Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 300 ml frisca lichida
- 1 pastaie vanilie
- 100 g zahăr
Mod de preparare Creme Brulee
Se pune frișca lichidă, într-un vas, pe foc, împreună cu păstaia de vanilie.
Nu se lasă să atingă punctul de foerbere, doar trebuie să fie ușor fierbinte.
Se înlătură, apoi, păstaia de vanilie.
Gălbenușurile se freacă mai întâi cu un praf de sare, apoi se adaugă 75 g zahăr și se mixează, până acesta se dizolvă, iar gălbenușurile devin spumoase.
Se toarnă în fir subțire frișca încălzită și se mixează energic, până se omogenizează compoziția.
Se umplu cu această compoziție niște boluri ceramice care se așază într-o tavă de cuptor adâncă.
Se adaugă apă caldă,în tavă, până ajunge la 3/4 din înălțimea vaselor.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, pentru 30-40 de minute.
Crema se dă la rece până devine fermă.
Restul de zahăr se întinde uniform peste crema răcită, înainte de servire și se arde cu lampa specială.
Se lasă să se întărească zahărul ars, apoi se poate servi.