- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Bianca Tică, o tânăra care a slăbit 30 de kilograme s-a prezentat în fața celor trei jurați, în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale, renumita rețetă ”Crepes Suzette”.
Crepes Suzette. rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale - Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 l lapte
- 400 gr făină
- 400 gr unt
- puțin rom
- esență de vanilie
- 2 portocale
- 200 gr zahăr pudră
- 50 gr zahăr brun
- 2 lingurițe lichior de portocale
- 50 ml coniac
- 2 lămâi
Crepes Suzette. rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale - Preparare
Se pregătește aluatul de clătite amestecând bine ouăle cu un praf de sare, 1-2 linguri de zahăr, laptele și făina. Se coc clătitele în tigaia antiaderentă și se împăturesc în patru păstrându-le la cald.
Se mixează cu un blender untul, coaja rasă de portocală și zaharul pudră.
Intr o tigaie de 30 cm diametru, se adaugă untul aromat, de mai sus și se fierbe 2-3 minute .Se amestecă în el cu partea tăiată a unei jumătăți de lămâie în care s-a înfipt o furculiță. Când se scoate lămâia din tigaie și se observă că sosul revine încet, se poate trece la pasul urmator.
Citește și: Plăcinte cu brânză sau poale-n brâu moldovenești. O rețetă tradițională pe care n-ai cum să nu o îndrăgești!
Se adaugă sucul de la portocale în sos și se mai fierbe un minut. Se pun clatitele in sos,una cate una , avand grija sa se imbibe cu sos pe ambele părți. Se presară zahar brun peste clătite.
Se trage tigaia de pe foc, se toarnă lichiorul de portocale și coniacul în tigaie, intr-o parte. Se aprinde alcoolul cu un chibrit . Dupa ce alcoolul s-a aprins se pune tigaia la loc pe foc și se scutura ușor pentru a distribui alcoolul/flacară în toată tigaia. Clatitele se flambează.
Cu o paletă, se scot clatitele pe farfurii și se toarnă peste ele siropul din tigaie.