- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu ai cum să nu poftești la așa plăcinte cu brânză sau poale-n brâu moldovenești. O rețetă tradițională pe care n-ai cum să nu o îndrăgești!
Daniela Grădinaru, de meserie impiegat de mișcare la compania de metrou, a venit la „Chefi la cuțite” în sezonul 8, să-i surprindă plăcut pe cei trei jurați cu o rețetă de desert delicios, dar și cu o poveste de viață impresionantă.
Ingrediente pentru rețeta de plăcinte cu brânză sau poale-n brâu moldovenești:
-
Pentru aluat:
- 1 kg făină albă
- 100 gr zahăr tos
- 100 gr zahăr vanilinat
- 2 ouă
- 25 gr drojdie proaspătă
- 200 ml lapte dulce de vacă
- 500 ml apă minerală
- 10 gr sare fină
-
Pentru umplutură:
- 550 gr brânză proaspătă de vaci
- 4 ouă
- 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- coaja de la 2 lămâi
- 2 fiole esență de vanilie
- 10 gr sare fină
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- căpșuni 10 bucăți,fructe de pădure ( afine și mure).
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare pentru rețeta de plăcinte cu brânză sau poale-n brâu moldovenești:
Pentru aluatul de plăcinte cu brânză, se cerne făina într-un vas, se face o adâncitură la mijloc și se pun acolo: drojdia dizolvată în laptele cald cu zahărul tos și zahărul vanilinat, sarea și se amestecă bine totul. Se adaugă, treptat, apă minerală atât cât să se obțină un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Aluatul de plăcinte se lasă 20 de minute la dospit, se porționează in 10 bucăți care se modelează sub formă de biluțe Se lasă să se dezvolte, 10-15 minute.
Citește și: Rețeta de tiramisu la pahar, cel mai îndrăgit desert pe care și un copil îl poate prepara
Între timp se pregătește compoziția pentru umplutură.
Se amestecă branza într-un vas, se adaugă 4 ouă bătute foarte bine, zaharul vanilat,esența de vanilie și coaja de la lămâi. Se omogenizează bine compoziția.
Se ia pe rând câte o bilă de aluat și se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată, într-o foaie circulară de aproximativ 15 cm diametru.
Se adaugă la mijloc câte o lingură din compoziția de brânză și se adună marginile aluatului de jur împrejurul ei, dându-i formă de floare.
Se prăjesc brânzoaicele în baie de ulei încins și se scot pe șervețele de hârtie absorbante.
Se servesc pudrate cu zahăr și decorate cu fructe.
Pofta buna!