Perfectă pentru atunci când toată familia este acasă, această Pizza de casă cu blat pufos și topping generos!
Mult mai gustoasă și sănătoasă va fi cu Ketchup preparat în casă fără conservanți!
Dacă aveți roșii proaspete la îndemână, cât timp se coace pizza, puteți prepara acest delicios Sos de roșii picant și aromat.
Ingrediente pentru pizza de casă cu blat pufos și topping generos
- Aluat pentru 2 pizza in tavă de 30/40 cm:
- 1 ou
- 2 linguri smântână
- 30 ml ulei
- 250 ml lapte
- 1 plic drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1/4 linguriță sare
- aproximativ 500-550 g făină
- Pentru topping:
- 200 g salam afumat
- 200 g șunculiță țărănească
- 250 g șuncă presată
- 450 g ciuperci din conservă
- 6-7 buc. gogosari murați
- 6-7 buc măsline negre
- 3 ouă
- 350 g cașcaval
- ketchup
Mod de preparare pizza de casă cu blat pufos și topping generos
Pentru prepararea aluatului, mai întâi amestecam oul cu un praf de sare, smantana si uleiul.
Făina o cernem intr-un vas, facem o adâncitură la mijoc unde punem drojdia, zahărul și puțin lapte cald.
Amestecăm bine aceste ingrediente și acoperim vasul, lăsând drojdia să se dezvolte.
Apoi, adăugam restul de lapte cald, amestecandu-l cu maiaua și făina de pe margini, apoi adăugăm celelalte ingrediente amestecate anterior și frământăm un aluat ferm, pe care il lasam la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul (30-40 de minute)
Pentru topping, feliem subțire toate ingredientele.
Împărțim aluatul in două părti, pe care le întindem în tavile unse și tapetate cu făină.
Înțepăm aluatul din loc in loc, îl ungem cu ketchup și întindem ingredientele feliate peste el.
Cașcavalul trebuie așezat o parte la bază și o parte la suprafață, pentru a se gratina frumos
Amestecăm cele 3 ouă cu un praf de sare și le împrăștiem deasupra cașcavalului.
Dăm tăvile cu pizza la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute, la 175-180 de grade C.
Servim pizza de casă cu blat pufos și topping generos cu ketchup, caldă sau rece, după preferințe.