De îndată ce o să încercați acest Sos de roșii picant și aromat, perfect pentru paste, fripturi și garnituri, cu siguranță o să-l adorați și o să-l repetați!
Încercați și delicioasul și răcorosul Sos de castraveți cu iaurt și usturoi, perfect pentru fripturi și cartofi!
Ingrediente pentru Sos de roșii picant și aromat
- 500 g roșii de grădină bine coapte
- 1 ceapă mare
- 5-6 grăunți de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- oregano
- 100 ml ulei de măsline
- 1 linguriță zahăr brun
- 1 lingură oțet balsamic
Mod de preparare Sos de roșii picant și aromat
Roșiile se opăresc în apă clocotită cu puțină sare, apoi se decojesc. Jumătate din ele se toacă în cuburi și jumătate se pasează cu ajutorul unui blender.
Se toacă ceapa solzișori și se călește în ulei de măsline, stropind-o ușor și cu câte puțină apă fierbinte. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă zahărul și se amestecă intens până acesta se topește. Se adaugă oțetul balsamic și din nou se amestecă intens, până când ceapa se colorează ușor.
Se adaugă roșiile și se lasă sosul să fiarbă până scade consistent, asezonându-l după gust cu sare și condimente, iar spre final, se adaugă usturoiul curățat și răzuit.