- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este un aperitiv extrem de gustos și forte aspectuos avâd o culoare tare plăcută, de la sfecla roșie și gust deosebit de la caisele coapte, dar și de la păstrăv și bacon.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Pate de păstrăv afumat:
- 300 gr file de păstrăv afumat
- 150 gr bacon
- 250 gr mascarpone
- 250 gr sfeclă roșie, fiartă
- hrean răzuit
- 5-6 caise
- puțină zmeură
- fistic pentru decor
- pâine prăjită, pentru servit
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Pate de păstrăv afumat
Caisele se dau la cuptor 10 minute, pentru a se pătrunde. Se lasă să se tempereze, se decojesc și se pasează ușor.
Fileul de păstrăv se mărunțește și se amestecă cu mascarponele și sfecla roșie fiartă și răzuită. Se potrivește gustul cu hrean răzuit, sau o pastă de hrean.
Baconul tăiat în cuburi mici, se trage la tigaie până devine ușor crocant, se lasă să se tempereze și se adaugă la ingredientele de mai sus.
Citește și: Rețeta Pate de cod sărat cu dressing de roșii cherry
Apoi se adaugă caisele și puțină zmeură și se omogenizează compoziția.
Servim deliciosul pateu colorat din păstrăv afumat pe felii de pâine prăjită.
Mai presărăm și puțin fistic pentru un plus de gust și pentru a avea ceva crocant.
Spor și poftă bună!
Crochete de pui cu cartofi și cașcaval. Gustări calde și delicioase, pentru mese copioase!... Rețetă de mazăre la borcan pentru iarnă...