Dacă îți plac calamarii și ești în pană de idei ce rețetă să pregătești cu ei, iată cum se prepară cea mai delicioasă rețetă de calamari umpluți!
Rețeta Calamari umpluți - Ingrediente
- 4 calamari întregi, cu cap (300-400 g per bucată)
- 4 roșii mari
- 200 g măsline Calamata fără sâmburi
- 1 legatură mărar
- 600 g brânză Feta
- 400 g orez Basmati
- 200 g unt cu 82% grăsime
- 1 salata verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 100 ml ulei de măsline
- zeamă de lămâie sau concentrat
- sare și piper
- Oregano
- pită grecească
- rozmarin
- 3 lămâi
Rețeta Calamari umpluți - Mod de preparare
Se curăță calamarii bine spălați și se scurg.
Se pregătește umplutura din brânză, roșii, măsline și mărar, care se toacă și se amestecă bine.
Se umplu calamarii cu acest amestec și se prepară la grătar timp de 20 minut, unși continuu cu ulei de măsline.
- CITEȘTE ȘI Rețeta Calamari umpluți cu pește și parmezan!
Pentru garnitura de orez, orezul bine spălat se pune la fiert în apă cu sare pentru 6 minute, apoi se scurge și se trage la tigaie cu unt.
Se așază pe platou orezul, iar alături calamarul umplut, asezonat cu un dressing din ulei de măsline în proporție de 75% și 25% suc de lămâie, sare, piper și oregano.
Rețeta Storceag de somn. Una dintre cele mai apreciate ciorbe de pește... Rețeta Creveți cu paste și sos de usturoi cu piper verde...