Antena Căutare

Cum se prepară cel mai simplu și delicios tort de sezon: Tort Pădurea Neagră

Unul dintre cele mai îndrăgite torturi de sezon, cu cireșe și vișine, este renumitul Tort Pădurea Neagră.

Galerie
Tort Pădurea Neagră - secțiune

Rețeta de Tort Pădurea Neagră este una simplă, doar cu frișcă și cireșe sau vișine, sau ambele și, bineînțeles, un blat cu cacao.

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Tort Pădurea Neagră:


  • Blat de tort cu cacao de 25 cm:
  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de unt topit
  • 6 linguri de făină
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de sare
  • Sirop de ciocolată:
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 200 gr ciocolată
  • Umplutura:
  • 500 gr frișcă naturală, bătută
  • 30 ml rom
  • 300 gr cireșe/vișine fără sâmburi
  • 100 gr zahăr
  • 1 lingură amidon
  • 2 linguri apă
  • Decor:
  • fulgi de ciocolată dulce și amăruie
  • cireșe/vișine
  • frișcă
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare pentru Rețeta de Tort Pădurea Neagră

Pentru a prepara blatul de Tort Pădurea Neagră se procedează ca la orice rețetă clasică de pandișpan. Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le batem spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și le batem până obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile amestecate cu untul topit și făina în ploaie. Coacem blatul de tort pentru 35-40 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Apoi îl lăsăm să se tempereze și îl răsturnăm pe un grătar de răcire.

Citește și: Rețetă de Tort cu mousse de ciocolată și mousse de căpșuni

Între timp preparăm siropul de ciocolată. Încălzim smântâna pentru frișcă și topim ciocolata ruptă în ea. Amestecăm până se omogenizează și lăsăm siropul de ciocolată să se răcească.

Pentru umplutură, punem cireșele/vișinile amestecate cu zahărul, într-un vas, pe foc, până se formează sirop. Adăugăm amidonul desfăcut în puțină apă rece și amestecăm până se omogenizează și capătă consistență cremoasă. Frișca bătută o amestecăm cu romul.

Citește și: Rețetă de Tort cu cremă diplomat și blat cu cacao, însiropat

Cum asamblăm Tortul Pădurea Neagră?

Secționăm blatul în trei părți pe care le însiropăm cu siropul de ciocolată. Întindem între blaturile de tort frișca bătută și punem din loc în loc din cireșele/vișinele cu amidon. Deasupra și pe laterale, decorăm tortul cu frișcă și fulgi de ciocolată.

Cum se prepară cel mai simplu și delicios tort de sezon: Tort Pădurea Neagră

Tort Pădurea Neagră

Dăm tortul la rece pentru cel puțin o oră, înainte de a-l secționa să se așeze bine straturile.

Este delicios!

Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată. Un preparat simplu și rapid... Cea mai gustoasă Salată de vinete orientală - Baba Ganoush!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x