Iată un mod diferit de a prepara cartofii pentru o masă cu familia și prietenii. Cu siguranță vei avea parte de cuvinte de apreciere!
Ingrediente:
- 1 kg cartofi albi
- 5 căței de usturoi
- 20 g unt
- 20 ml ulei
- sare
- busuioc uscat
- 250 g mălai
- 1/2 lingură boia de ardei dulce
- 1/2 lingură boia de ardei afumată
- 1 linguriță boia de ardei iute
Mod de preparare
Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu uei și untul moale.
Adăugăm sare și busuioc uscat.
Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în funcție de cât de mari sunt.
Amestecăm mălaiul cu boiaua de ardei și o lingură de sare mai mare, nu din cea fină, dar nici prea grunjoasă.
Amestecăm bine cartofii cu compoziția de usturoi, apoi îi trecem prin amestecul de mălai si boia, așa încât să fie bine îmbrăcați pe toate părțile.
Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 40-45 de minute, până se rumenesc bine și devin crocanți.
Îi servim ca garnitură la friptură, dar merg și simpli cu un sos de usturoi, pentru cei care nu servesc carne.
Sursa: Rețetemerișor.ro
Cheesecake cu cireşe - un desert extrem de simplu, gata în fix zece minute, fără coacere! Vezi reţeta pas cu pas... Reţetă foarte simplă de pască! Încearcă o variantă uşoară, foarte uşor de făcut, cu puţine ingrediente...