Antena Căutare

Prăjitura "Bețivă" te va cuceri instantaneu! Iată care sunt paşii

Se numeşte aşa pentru că are gust puternic de rom şi te face să te "îmbeţi" de plăcere. E extrem de gustoasă, se prepară rapid şi arată foarte bine.

Se numeşte aşa pentru că are gust puternic de rom şi te face să te "îmbeţi" de plăcere. E extrem de gustoasă, se prepară rapid şi arată foarte bine.

Ingrediente pentru rețeta de Prăjitura "Bețivă":

Blat:

150 gr zahar (5 linguri)
150 gr unt nesarat
4 oua
130 gr faina (6-7 linguri)
1/2 plic praf de copt
1 lingura cacao

Umplutura:

250 gr nuci (12 linguri)
100 gr zahar pudra (3 linguri)
100 ml rom
75-100 ml apa

Crema:

3 galbensuri
200 gr zahar (6 -7linguri)
250 ml lapte
1 lingura faina sau amidon
extract de vanilie sau esenta rom

Glazura:

150 gr ciocolata neagra
2 linguri lapte

Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitura "Bețivă":

Umplutura

Nucile macinate le amestecam cu zaharul, romul si cu apa, amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara. Lasam sa traga nuca toate lichidele.

Blat

Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine o spuma si nu se mai simt granulele de zahar ( se poate folosi zahar pudra), adaugam ouale amestecand dupa fiecare si apoi punem faina, cacao si praful de copt. Compozitia pe care am obtinut-o o turnam intr-o tava tapetata cu faina (20x30cm) si o dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea, aproximativ 20-25 minute.

Crema

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si aromele, punem si faina si laptele si amestecam cu un tel in forma de para sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si se face ca si o budinca. Acoperim cu folie si lasam la racit.

Asamblare

Blatul copt si racit il asezam intr-o tava, punem peste nuca amestecata cu alcoolul si apa si nivelam. Turnam si crema rece si nivelam din nou si dam tava la frigider pentru 1-2 ore, sa se raceasca bine.

Glazura

Ciocolata o rupem bucati si o topim impreuna cu laptele. Scoatem tava din frigider si turnam glazura peste prajitura. Nivelam si dam din nou la frigider sa se intareasca putin, dupa care putem sa portionam si sa servim.

Pofta buna!

Reţetă simplă şi cu puţine ingrediente, gata în 15 minute! Încearcă prăjitura "Fericirea"... Reţetă simplă. Cum să pregăteşti savarine delicioase! Sunt gata în câteva minute şi ai nevoie de puţine ingrediente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x