Pentru că s-au copt prunele și vrem să profităm din plin de gustul și aroma lor, nu ne rămâne decât să le includem în diverse deserturi cum este și această Tartă cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară.
Puteți încerca și această Prăjitură delicioasă cu multe prune și topping de caramel, cu care îi veți încânta pe invitați și familia.
Ingrediente pentru Tartă cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară
- Pentru aluat:
- 400 gr făină
- 100 g iaurt
- 200 g unt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 3 linguri zahăr
- sare
- Pentru umplutură:
- 500 g prune
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 1/2 linguriță scorţişoară
- miez de nuca(jumătăţi)
- Pentru crema de nuci:
- 100 ml lapte
- 50 gr unt
- 150 gr nuca măcinată
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare Tartă cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară
Se scot sâmburii de la prune și în locul lor se pune miez de nucă tăiat în jumătăți, zahăr vanilat și scorțișoară.
Se lasă așa până se pregătețte aluatul.
Pentru aluat de tartă, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă untul rece și iaurtul ăn care se dizolvă bicarbonatul și se încorporează, treptat, făina.
Aluatul se acoperă cu fplie și se dă la rece 15 minute.
Pentru crema de nuci se pun într-un vas, pe foc, laptele, zahărul și untul și se lasă până se topește untul, apoi se adaugă nuca măcinată și scorțișoara.
Se ia vasul de pe foc, se amestecă bine compoziția și se lasă la răcit.
În forma de tartă se întinde 3/4 din aluat îmbrăcând și pereții formei, se înțeapă aluatul cu o furculiță, apoi se așază prunele și se acoperă cu crema de nuci.
Deasupra se pune restul de aluat sub formă de grilaj.
Tarta cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi pudrată cu zahăr.
Cum conservăm mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri!... Pere în aluat, umplute cu miez de nucă. Un desert cu care veți cuceri orice gurmand!...