Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Din bucătăriile marilor chefi, iată cum faci cel mai cremos și delicios mousse de ciocolată, într-un timp scurt!

 

Direct din culisele bucătăriilor marilor chefi, un mousse de cioclolată servit la pahare, așa cum ne recomandă Gordon Ramsay.

Ingrediente

  • 150 g ciocolata neagră (70% cacao);
  • 300 ml smantană pentru frișcă
  • 30 ml lichior amaretto
  • 1 albuș de ou
  • 50 g de zahăr pudră
  • biscuiți amaretti, pentru bază
  • afine, ciocolată, diverse figurine, pentru decor

Mod de preparare mousse de ciocolată

Puneți bucățile de ciocolată într-un vas și topiți-le la bain marie, amestecându-le să se omogenizeze.

În același timp, aduceți la punctul de fierbere jumătate din cantitatea de smântână pentru frișcă, amestecând-o cu un tel.

Turnați smântâna fierbinte, peste ciocolata topită, de asemeni fierbinte și amestecați intens până se omogenizează, apoi turnați amarețțo, amestecați, adăugați restul de smântână rece și din nou amestecați intens, până compoziția devine cremoasă.

Bateți albușul până se spumează. Adăugați zahărul și din nou bateți compoziția până rezultă acea bezea fermă.

Încorporați albușul în crema de ciocolată, adăugați și puțini biscuiți sfărâmați și omogenizați.

Serviți mousse-ul de ciocolată în pahare, la baza cărora presărați biscuiți sfărâmați și decorați-l cu afine, bucăți de ciocolată, biscuiți, etc.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
Black Friday - nu rata ofertele
PREMIUM

Mai multe