Direct din culisele bucătăriilor marilor chefi, un mousse de cioclolată servit la pahare, așa cum ne recomandă Gordon Ramsay.
Ingrediente
- 150 g ciocolata neagră (70% cacao);
- 300 ml smantană pentru frișcă
- 30 ml lichior amaretto
- 1 albuș de ou
- 50 g de zahăr pudră
- biscuiți amaretti, pentru bază
- afine, ciocolată, diverse figurine, pentru decor
Mod de preparare mousse de ciocolată
Puneți bucățile de ciocolată într-un vas și topiți-le la bain marie, amestecându-le să se omogenizeze.
În același timp, aduceți la punctul de fierbere jumătate din cantitatea de smântână pentru frișcă, amestecând-o cu un tel.
Turnați smântâna fierbinte, peste ciocolata topită, de asemeni fierbinte și amestecați intens până se omogenizează, apoi turnați amarețțo, amestecați, adăugați restul de smântână rece și din nou amestecați intens, până compoziția devine cremoasă.
Bateți albușul până se spumează. Adăugați zahărul și din nou bateți compoziția până rezultă acea bezea fermă.
Încorporați albușul în crema de ciocolată, adăugați și puțini biscuiți sfărâmați și omogenizați.
Serviți mousse-ul de ciocolată în pahare, la baza cărora presărați biscuiți sfărâmați și decorați-l cu afine, bucăți de ciocolată, biscuiți, etc.
Delicios și sănătos, cu doar câteva ingrediente ieftine! Cum pregătim pui la cuptor cu sfeclă roșie coaptă, în trei pași... Supă cremă de ciuperci în pâine, un deliciu vânătoresc cu doar câteva ingrediente! Rețeta e demențială!...