Antena Căutare

Din categoria rețetelor celebre, de colecție - Tort Raffaello!

De un alb imaculat datorită fulgilor de cocos, acest delicios Tort Raffaello, este ideal a fi preparat pentru o masă festivă. Și în ton cu primăvara îl decorăm frumos cu niște figurine din zahăr multicolore, sau bomboane.

De un alb imaculat datorită fulgilor de cocos, acest delicios Tort Raffaello, este ideal a fi preparat pentru o masă festivă. Și în ton cu primăvara îl decorăm frumos cu niște figurine din zahăr multicolore, sau bomboane.

Din aceeași categorie de rețete celebre de colecție, puteți încerca și deliciosul Tort Ferrero Rocher!

Ingrediente pentru Tort Raffaello

  • Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
  • 7 albușuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • un praf sare
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 30 ml lichior de cocos
  • Pentru cremă:
  • 7 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 70 ml lapte
  • un praf sare
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ciocolată albă
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 100 g cocos
  • Decor:
  • figurine din zahăr

Mod de preparare Tort Raffaello

Preparare blat
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ambele.
Mixăm albușurile până se formează o spumă densă, apoi adăugăm, zahărul și din nou mixăm până obținem o bezea fermă.
Încorporăm, treptat, făina și nuca de cocos amestecând ușor cu o spatulă.
Tapetăm baza formei cu hârtie de copt, iar inelul detașabil îl ungem cu ulei și presărăm zahăr pudră sau făină.
Întindem compoziția de blat în formă și o coacem 30-35 de minute, la 180 de grade, dar facem și testul cu scobitoarea, pentru siguranță.
Preparăm siropul
Punem apa cu zahărul într-un vas, pe foc și amestecăm până când zahărul se topește.
Ridicăm vasul de pe foc și lăsăm siropul să se răcească.
Adăugăm lichiorul de cocos și amestecăm pentru a se distribui uniform.
Preparăm crema
Amestecăm gălbenușurile bine cu un praf de sare și zahărul pudră, apoi le diluăm cu laptele rece.
Fierbem crema la bain marie, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.
O lăsăm să se răcească, apoi încorporăm mascarponele.
Punem frișca lichidă la încălzit până aproape de punctul de fierbere.
Stingem focul, rupem ciocolata în bucăți mici și o amestecăm cu frișca încălzită, până se topește și se omogenizează.
Lăsăm compoziția de ciocolată albă să se răcească bine, apoi, introducem mixerul și o mixăm până devine cremoasă.
O încorporăm în crema de gălbenușuri cu mascarpone.
Adăugăm nuca de cocos și omogenizăm crema.

Asamblare Tort Raffaello
Secționăm blatul de tort în patru foi subțiri pe care le însiropăm.
Întindem crema de ciocolată albă cu cocos, în strat uniform, între foi și peste blat, presărăm nucă de cocos și ornamentele.
Dăm tortul la rece pentru 30 de minute, apoi îl putem porționa și savura alături de cei dragi.

Minunăție culinară pentru masa de Paște! Cum faci cel mai bun drob de curcan în aluat de foietaj!... PAȘTE 2018. Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de vanilie și lămâie, o rețetă perfectă pentru Sărbătorile Pascale...
Video Chefi la cuțite | Sezonul 12, 27 septembrie 2023. A doua eliminare în echipa lui chef Sorin Bontea. Cine a părăsit competiția Chefi la cuțite | Sezonul 12, 27 septembrie 2023. A doua eliminare în echipa lui chef Sorin Bontea. Cine a părăsit competiția Miercuri, 27.09.2023, 23:31
Video recomandate
Chefi la cuțite | Sezonul 12, 26 septembrie 2023. Ce decizie surprinzătoare a luat chef Cătălin Scărlătescu, după ce s-a ridicat interdicția de a vorbi
Chefi la cuțite | Sezonul 12, 26 septembrie 2023. Ce decizie surprinzătoare a luat chef Cătălin Scărlătescu, după ce s-a ridicat interdicția de a vorbi Marti, 26.09.2023, 22:00
Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Cine este al doilea concurent eliminat. Mirela Chiroabă a obținut cel mai mic punctaj

Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Cine este al doilea concurent eliminat. Mirela Chiroabă a obținut cel mai mic punctaj

Echipa portocalie a mai pierdut un concurent important. După o probă de individuale care i-a pus pe mulți în încurcătură, Irina Fodor a anunțat punctajele obținute. Astfel, Mirela Chiroab a fost eliminată, în ediția 17 de la Chefi la cuțite, sezonul 12 din 27 septembrie 2023.

Miercuri, 27.09.2023, 23:56
Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Irina Fodor, anunț total neașteptat la individuale. Ce condiții le-a impus concurenților

Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Irina Fodor, anunț total neașteptat la individuale. Ce condiții le-a impus concurenților

În ediția 17 de la Chefi la cuțite, sezonul 12 din 27 septembrie 2023, concurenții din echipa portocalie și cea turcoaz au intrat la proba individuală, dar nu se așteptau la ce a urmat. Deși au primit temă în aparență simplă, aceasta le-a dat mari bătăi de cap.

Miercuri, 27.09.2023, 22:54
Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Ce echipă a câștigat al doilea battle. Banda a adus verdictul într-un mod neobișnuit

Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Ce echipă a câștigat al doilea battle. Banda a adus verdictul într-un mod neobișnuit

Banda a dus vertictul într-un mod neobișnuit, în ediția 17 de la Chefi la cuțite, sezonul 12 din 27 septembrie. Cei trei chefi și echipele lor au privit totul uluiți. Niciodată în istoria show-ului culinar nu s-a întâmplat așa ceva.

Miercuri, 27.09.2023, 22:32
Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Chef Florin Dumitrescu a explodat în timpul probei. Ce l-a făcut să își iasă din fire

Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Chef Florin Dumitrescu a explodat în timpul probei. Ce l-a făcut să își iasă din fire

Tensiunea a atins cote maxime în bucătărie, în ediția 17 de la Chefi la cuțite, sezonul 12 din 27 septembrie 2023. Amuleta pusă în joc le-a dat de furcă celor 2 echipe, iar unul dintre concurenți a răbufnit.

Miercuri, 27.09.2023, 21:41
x