De un alb imaculat datorită fulgilor de cocos, acest delicios Tort Raffaello, este ideal a fi preparat pentru o masă festivă. Și în ton cu primăvara îl decorăm frumos cu niște figurine din zahăr multicolore, sau bomboane.
Din aceeași categorie de rețete celebre de colecție, puteți încerca și deliciosul Tort Ferrero Rocher!
Ingrediente pentru Tort Raffaello
- Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
- 7 albușuri
- 150 g zahăr pudră
- 100 g făină
- 100 g nucă de cocos
- un praf sare
- Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 50 g zahăr
- 30 ml lichior de cocos
- Pentru cremă:
- 7 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 70 ml lapte
- un praf sare
- 500 g mascarpone
- 200 g ciocolată albă
- 150 ml frișcă lichidă
- 100 g cocos
- Decor:
- figurine din zahăr
Mod de preparare Tort Raffaello
Preparare blat
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ambele.
Mixăm albușurile până se formează o spumă densă, apoi adăugăm, zahărul și din nou mixăm până obținem o bezea fermă.
Încorporăm, treptat, făina și nuca de cocos amestecând ușor cu o spatulă.
Tapetăm baza formei cu hârtie de copt, iar inelul detașabil îl ungem cu ulei și presărăm zahăr pudră sau făină.
Întindem compoziția de blat în formă și o coacem 30-35 de minute, la 180 de grade, dar facem și testul cu scobitoarea, pentru siguranță.
Preparăm siropul
Punem apa cu zahărul într-un vas, pe foc și amestecăm până când zahărul se topește.
Ridicăm vasul de pe foc și lăsăm siropul să se răcească.
Adăugăm lichiorul de cocos și amestecăm pentru a se distribui uniform.
Preparăm crema
Amestecăm gălbenușurile bine cu un praf de sare și zahărul pudră, apoi le diluăm cu laptele rece.
Fierbem crema la bain marie, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.
O lăsăm să se răcească, apoi încorporăm mascarponele.
Punem frișca lichidă la încălzit până aproape de punctul de fierbere.
Stingem focul, rupem ciocolata în bucăți mici și o amestecăm cu frișca încălzită, până se topește și se omogenizează.
Lăsăm compoziția de ciocolată albă să se răcească bine, apoi, introducem mixerul și o mixăm până devine cremoasă.
O încorporăm în crema de gălbenușuri cu mascarpone.
Adăugăm nuca de cocos și omogenizăm crema.
Asamblare Tort Raffaello
Secționăm blatul de tort în patru foi subțiri pe care le însiropăm.
Întindem crema de ciocolată albă cu cocos, în strat uniform, între foi și peste blat, presărăm nucă de cocos și ornamentele.
Dăm tortul la rece pentru 30 de minute, apoi îl putem porționa și savura alături de cei dragi.