Domnilor, Evele din viața dumneavoastră merită răsfățate! Prăjitura Mărţişor , un desert simplu pe care îl puteți pregăti chiar voi! Iar rețeta este uan foarte simplă!
Blat:
8 albușuri
8 linguri de apa,
8 linguri de zahăr,
8 linguri de făină
1 praf de copt,
1 plic praf de budincă cu gust de cocoș.
Cremă:
2 plicuri de budincă de căpșuni
150 gr margarină ramă
200 gr zahăr
3 plicuri tort jelee roșu
Mod de preparare:
- Se băț albușurile imprenua cu apa,se adaugă zahărul,batem bine până se topește zahărul.
- Se amestecă apoi ușor cu lingură nucă de cocoș,praful de copt,budincă și făină.
- Blatul va fi foarte pufos după coacere.
- Se pune în tavă unsă cu margarină și tapetata cu făină.
- Se coace la foc mic 30 min.
- Cremă: budincă de fierbe împreună cu laptele.
- Când s-a răcit se amestecă cu margarină frecată spumă împreună cu zahărul.
- Această cremă se întinde peste blatul rece.
- Jeleul pregătit cu apa și zahăr se întinde peste cremă,se da la rece 3-4 ore și apoi se porționează și se decorează cu glazură de zahăr desenând mărtișoare.
Sursă foto: Adela Zilahi
Supă cremă de dovleac cu pâine Navajo cu parmezan... Când iarna-și leapădă cojoacele, surprinde-ți jumătatea cu „Prăjitura Dochia”! E afrodisiacă și între voi va reveni prim...