Cu gust delicios și culoare plăcută, nu ai cum să nu îndrăgești această dulceașă de gutui!
La fel de delicioasă și frumos colorată va fi și Dulceața de dovleac plăcintar!
Ingrediente pentru Dulceață de gutui
- 2 kg gutui
- 1500 g zahăr
- 1 l apă
- 2 lămâi
Mod de preparare Dulceață de gutui
Curățăm gutuile de coajă și cotoare, apoi le cântărim.
Punem apa cu zahărul într-un vas, la foc mediu și le lăsăm să fiarbă până va rezulta un sirop consistent care nu va curge când îi facem proba pe farfurie.
Se ia cu o lingură din sirop, se pune pe o farfurie și se lasă la răcit. Dacă nu se împrăștie pe farfurie, înseamnă că este gata.
Gutuile se taie în cuburi mici și se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se adaugă peste siropul de pe foc.
Le lăsăm să fiarbă 45-50 de minute, până sunt bine înmuiate , apoi turnăm dulceața fierbinte în borcanele sterilizate.
Închidem imediat capacele și învelim borcanele în pături, lăsându-le așa până se vor răci.