Un desert perfect este acela care nu necesită mult timp de preparare, arată bine și, mai ales, este extrem de gustos. E clar, trebuie să încercați măcar o dată budinca de vanilie cu pișcoturi în cafea.
Ingrediente:
- 1 plic de budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 4 linguri de zahăr
- 50 g ciocolată cu lapte
- 4 pişcoturi
- 1 cană de cafea
- biluţe de ciocolată pentru ornat
Mod de preparare:
Se face cafeaua. Se lasă să se racească iar apoi se însiropează în ea pişcoturile. (se scufundă pişcoturile în întregime în cafea, iar apoi se aşează pe o farfurie)
În timp ce pişcoturile se distrează cu cafeaua, noi facem budinca după instrucţiunile de pe plic. Ne trebuie aşadar lapte, zahăr şi conţinutul plicului.
Când budinca e gata, o lăsăm putin să se răcească după care începem să aranjăm paharele/bolurile.
Se pune o lingură de budincă, jumătate de pişcot, iar o lingură de budincă, cealaltă jumatate de pişcot şi apoi 2 linguri de budincă. Se procedează la fel pentru fiecare recipient.
La final, se topeşte puţină ciocolată. O punem într-o pungă mai groasă, pe care o ţinem într-un ibric cu apă care fierbe. Ciocolata se va topi în colţul pungii, noi vom tăia colţul iar ea va da năvală peste budinca noastră!
Mai adăugăm nişte biluţe de ciocolată pentru ornat şi e gata de savurat!