În zilele reci, o cană de vin fiert cu mirodenii este tot ce îţi poţi dori. Deşi sunt multe reţete, Jamie Oliver îţi arată secretul!
Ingrediente pentru rețeta de vin fiert:
Curăţă bucăţi mari de coajă de clementină, lămâie şi lime. Pune zahărul într-o cratiţă la temperatura medie, adăugă cojile de citrice şi sucul de la clementine. Adăugăcuişoarele, batonul de scorţişoară, frunzele de dafin şi un vârf de praf de nucşoară. Pune în cratiţă şi păstaia de vanilie şi adăugă puţin vin, doar cât să acopere zahărul.
Mod de preparare pentru rețeta de vin fiert:
Lasă totul pe foc până ce zahărul s-a dizolvat complet în vin, apoi adu amestecul la temperatura de fierbere. Continuă să fierbi pentru 4-5 minute, până ce obţii un sirop gros. Jamie recomandă această metodă pentru a elibera toate aromele din condimente, însă fără a fi nevoie să le fierbi în vin (pentru a nu se elimină alcoolul).
Citește și: Rețetă vin fiert. Cum să prepari cel mai bun vin fiert
Când siropul e gata, dă focul la minimum şi adăugă anasonul stelat şi restul de vin. Mai încălzeşte vinul pentru aproximativ 5 minute, apoi poate fi turnat în pahare şi servit.
Cheesecake cu nuci şi caramel, o prăjitură delicioasă, foarte uşor de făcut! Vezi toţi paşii reţetei... Mousse de cafea cu zmeură, căpșuni și caramel sărat...