Rețetă vin fiert. Vinul fiert este băutura ideală a anotipului rece, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Iată cum se prepară cel mai bun vin fiert.
Ingredinte pentru Rețetă vin fiert. Combinații de condimente pentru vin fiert:
- scortioara, cuișoare și coajă de portocală (coajă de portocală se adaugă la sfârșit)
- scorțișoară, coajă de portocale și câteva felii de mere
- scorțișoară, măr și anason
- scorțișoară, piper și cuișoare
- chili, piper boabe, suc și coajă de portocale (la această combinație, reduceți cantitatea de zahăr și adăugați doar foarte puțin chili, un vârf de cuțit)
Citește și: Este sezonul lui! Cea mai bună reţetă de vin fiert. Jamie Oliver îţi spune secretul
Mod de preparare pentru rețeta de vin fiert:
Rețetă vin fiert. Secretele celui mai bun vin fiert: Lasă vinul într-o carafă cam jumătate de ora, să se „odihnească”, apoi pune-l al fiert, la foc mediu. În momentul în care începe să fiarbă (și nu înainte!) se adaugă zahăr tos, 2-3 linguri, în funcție de gust. Ai grijă să nu pui prea mult zahăr pentru că „dulceață” va acoperi aromă naturală a vinului.
Regulă de baza în prepararea unui vin fiert perfect este să adăugați după fierberea împreună cu zahărul și scorțișoară, întâi condimentele uscate și apoi fructele – cu doar 2-3 minute înainte de a-l lua de pe foc.
Citește și: Rețetă cozonac tradițional. Cozonac făcut ca la mănăstire. Rețeta măicuțelor