- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Este cea mai simplă și rapidă dintre mâncărurile cu păstăi de fasole și este garnitura perfectă pentru orice friptură. Se mai întâlnește și sub denumirea populară „Teci cu usturoi”, sau ”Fasole verde cu usturoi”.
Nu ai nevoie decât de trei ingrediente principaleși nici 15 minute, pentru a pregăti această minunată mâncare de vară.
Este gustoasă caldă, dar și rece de la frigider, mai ales în zilele caniculare de vară.
Fasole păstăi cu ustoroi. Rețeta rapidă și savuroasă ca la bunica acasă - Ingrediente:
- 1 kg păstăi de fasole
- 5-6 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- sare
- 1 legătură de mărar verde
Fasole păstăi cu ustoroi. Rețeta rapidă și savuroasă ca la bunica acasă - Preparare
Curățăm păstăile de fasole de capete și le spălăm bine în apă rece. Dacă sunt mari, le rupem în două, sau mai multe bucăți.
Punem un vas cu apă la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugăm 1 linguriță de sare și amestecăm până aceasta se topește.
Adăugăm păstăile de fasole și le lăsăm să fiarbă 12-15 minute, nu mai mult. Păstăile de fasole trebuie să rămână mai crocante, al dente, pentru a nu-și pierde toate proprietățile, dar și pentru a nu se sfărâma și a deveni inestetice.
Citește și: Ciorbă din păstăi de fasole galbenă cu caise pârguite. Rețeta verii gata în 30 de minute
Cât timp fierb păstăile de fasole ne ocupăm de usturoi. Curățăm usturoiul și îl pisăm cu sare ca pentru mujdei. îl diluăm cu puțină apă rece.
Punem o tigaie cu 2-3 linguri de ulei la încins. Scurgem bine fasolea verde și o adăugăm în tigaie peste ulei. o amestecăm ușor 1 minut, apoi stingem focul și adăugăm usturoiul și mărarul verde tocat mărunt.
Servim fasolea păstăi cu usturoi ca garnitură la orice fruptură, sau chiar simplă.
Citește și: Cartofi cu păstăi de fasole în sos de roșii cu usturoi
În zona de sud a țării se călește ușor și o ceapă în uleiul de pe foc, iar usturoiul se stinge cu câțiva stropi de oțet.
Alegeți varianta care vă place, dar ambele sunt gustoase și merită preparate.
Să vă fie de folos!
Vinete pane sub formă de evantai - Reţeta lui Vlăduţ... Dulceață de smochine. Rețeta simplă și gustoasă ca la Svinița...