Antena Căutare

File de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry

Pentru iubitorii preparatelor pe bază de pește, dar și de creveți, o delicioasă rețetă din file de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry.

Galerie
Plating pentru file de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry

Vlăduț Manoliu, un concurent de 31 de ani, a preparat în cadrul ediției 13 din sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, o rețetă perfectă pe bază de pește cu piure de cartofi și creveți, alături de o salsa de roșii cherry.

Foarte bine au arătat preparatele, foarte gustoase au fost, drept pentru care concurentul a primit cele trei cuțite.

Ingrediente pentru Rețeta File de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry:


Articolul continuă după reclamă
  • 8 fileuri de biban de mare a câte 200 gr bucata
  • 1 kg cartofi albi pentru piure
  • 1kg creveți black tiger de captură, calibrul 21/30
  • 400 gr unt
  • 300 ml lapte dulce( 3.5% grăsime)
  • 300 ml coniac
  • 500 gr roșii cherry
  • 50 gr busuioc fresh
  • 50 ml oțet balsamic
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • sare și piper alb măcinat
  • 50 gr cimbrișor fresh
  • 3-4 căței de usturoi

Mod de preparare pentru Rețeta File de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry

Preparare file de biban.

Fileul de biban se crestează pe piele și ise lasă la odihnit presărat cu sare și piper, apoi se prajește într-o tigaie antiaderentă cu ulei de floarea soarelui, unt, cimbrișor și usturoi.

Preparare piure de cartofi cu creveți.

Cartofii se curăță, se taie in 4 și se pun la fiert în apă cu sare.

Creveții se curăță de cochilie și tendoanele de pe spate, iar cochiliile se pun la fiert în apă cu sare, pentru a pregăti un stock cu care se aromatizează piureul de cartofi.

Creveții se trag la tigaie în ulei de măsline, apoi se flambează cu coniac și la final se adaugă puțin unt, pentru cremozitate.

Citește și: Rețeta File de biban cu cartofi dulci și piure de mazăre

După ce au fiert cartofii, se scurg de toată apa, se pasează cu ajutorul zdrobitorului de cartofi și se amestecă cu laptele călduț, unt și stockul de creveți redus plus o parte din creveți tocați mărunt.

Preparare salsa de roșii cherry.

Roșiile cherry se taie în 4, busuiocul se toacă grosier și se amestecă. Se asezonează cu sare piper, ulei de măsline și puțin oțet balsamic .

Se așază pe farfurii mai întâi piureul de cartofi cu creveți, apoi bucățile de biban și alături, salsa de roșii cherry, dar și 2-3 creveți întregi.

Pește cu piure de cartofi, creveți și salată de roșii

Spor la preparat file de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry și poftă bună la savurat!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Salată combinată cu ingrediente de toamnă și păstrăv afumat... Mâncare românească reinterpretată. Rețeta Ostropel de pui...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x