Ingrediente
- 4 buc. calcan
- 600 gr anghinare congelată, pentru piure
- 2 cepe
- 10 morcovi
- 5 ardei roșii
- 4 buc. baby dovlecel
- 100 gr sare fină
- 50 gr piper, boabe
- 200 ml ulei de măsline
- 200 gr unt
- 70 gr miere
- oțet alb
Mod de preparare
Se curăță ceapa, se toacă și se pune la călit în ulei încins, iar când devine sticloasă se adaugă anghinarea și puțină apă și se lasă să se prepare bine.
Ardeii se decojesc, se toacă mărunt și se călesc în ulei de măsline, apoi se trec printr-o sită și se transformă în sos.
Morcovii se fierb până se pătrund ușor, apoi se prăjesc în ulei, se adaugă piper și mierea și se amestecă bine, realizând un noisette delicious.
Pețtele se filetează, se marinează în apă cu sare și oțet, apoi se scurge și se prăjește.
Se prepare un piure din anghinarea fiartă și scursă, adăugând unt și puțină miere, apoi se păstrează la cald până în momentul servirii.
Dovleceii se dau pe răzătoare și se montează farfuria când toate preparatele sunt gata.