- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Un preparat gustos și sățios, cu o combinație perfectă de ingrediente, pentru un prânz sau cină în familie: File de cod servit cu linte, sau Cod de primăvară.
Rețeta File de cod servit cu linte - Ingrediente
- 4 bucăți file de cod( 4 x 220 gr)
- 2 lămâi
- 200 gr capere
- 1 kg sfeclă roșie baby, prefiartă sau crudă
- 450 gr linte verde, crudă
- 1 legătură ceapă verde
- 300 gr hansă ( baby shallot)
- 1 căpățână de usturoi
- smântână fermentată cu cel mai mare procent de grăsime
- 200 ml stock de legume
- sare și piper
- ulei de floarea soarelui
- semințe de dovleac
- 250 gr unt procent de grăsime ridicat
- microplante verzi și roșii
Rețeta File de cod servit cu linte - Mod de preparare
Se prepară stockul de legume în care se va fierbe sfecla( în cazul în care e crudă).
Se fierbe lintea, apoi se clătește în apă rece.
Se filetează codul și se dezosează.
Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se trag bucățile de cod, așezate cu partea cu piele în sus până când prin o culoare aurie după care se întorc și se prepară în continuare la cuptor la 200 grade până când temperatura interioară a peștelui v-a ajunge la 62 de grade, pentru 2 minute.
Între timp, pregătim un sos în care vom lasă peștele gata făcut să stea pentru câteva minute.
Topim untul și îl încingem bine apoi adăugăm câteva capere și le lăsăm să se infuzeze. După aproximativ 2 minute punem zeamă de lămâie și amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm codul în acelst sos și îl lăsăm acolo până la servire.
Se coc semințele de dovleac cu ulei, sare și piper până au o culoare aurie.
Se soteaza hânsă tocată mărunt cu usturoi, ulei și capere după care adăugăm sfeclă tăiată în semicercuri.
Adăugăm lintea, apoi 2-3 linguri de stock de legume în care am fiert sfeclă și aducem la punctul de fierbere.
Adăugăm 1 lingură de smântână și ceapă verde și amestecăm totul până se face de o culoare mov foarte deschisă.
Se pune mixul de legume pe mijlocul farfuriei, codul deasupra lor, foarte puțîn sos de unt peste cod, semințele de dovleac și se decorează cu microplante.
Piept de rață în crustă de alune, cu sfeclă murată, chipsuri de țelină, piure de morcovi și sos de prune uscate... Ciorbă de burtă servită cu pâine de casă...