Dacă nu ați încercat combinația de carne cu sos de prune dulce-picant, poate e timpul s-o faceți acum, că tot suntem în sezonul prunelor giustoase și aromate.
Este o adevărată nebunie-n farfurie, un adevărat răsfăț culinar!
Ingrediente pentru rețeta Friptură din coaste de porc cu sos de prune și porumb copt
- 1 kg coaste de porc
- sare și piper
- ulei de măsline
- 500 g prune brumării, coapte
- 500 g prune mai tari și roșii
- 150 g zahăr brun
- puțină pastă de ardei iute
- 250 g sos barbeque
- 5-6 porumbi fragezi
- 50 g unt
- sare
Mod de preparare pentru rețeta Friptură din coaste de porc cu sos de prune și porumb copt
Mai întâi se prepară sosul de prune. Se sparg prunele coapte și se pun într-un vas, pe foc, împreună cu zahărul. Se lasă să fiarbă până se pătrund și se formează sirop, dar nu se fierb mult ca dulceața.
Coastele de porc se curăță de tendoane, apoi se ung cu ulei, puțin sirop de la prune și puțin ardei iute și se presară puțină sare. Se dau la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ o oră și 30 de minute acoperite cu folie de aluminiu. Apoi se mai lasă o perioadă și descoperite, să se rumenească bine.
Citește și: Rețetă senzațională de coaste de porc glazurate cu sos fructat
Porumbul se coace la cuptor, apoi se unge cu unt și se presară cu sare.
Se servesc delicioasele coaste de porc cu sos de prune și sos barbeque, alături de porumbul copt și prunele proaspete.
Să vă fie de folos!
Borș de fasole păstăi cu afumătură de porc... Rețetă de Hummus cu sfeclă roșie și lipii libaneze aromate...