Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o nebunie de friptură din coaste de porc servite cu un sos fructat, dulce-picant și porumb dulce, copt sau fiert, după preferințe.
Rețetă senzațională de coaste de porc glazurate cu sos fructat - Ingrediente:
- coaste de porc
- sare și piper
- ulei de măsline
- porumb de lapte
- Pentru sos:
- pastă de roșii
- 1 cățel de usturoi
- pastă de ardei iute
- ienibahar
- dulceață de caise
- cepșoară
- muștar
- castraveciori
- ulei de măsline
- sare și piper
- zahăr
Rețetă senzațională de coaste de porc glazurate cu sos fructat - Preparare
Coastele de porc condimentate cu sare și piper se prepară la cuptor până se rumenesc bine.
Porumbul se coace la cuptor, sau se fierbe, după preferințe.
Cel mai important la acest preparat este sosul fructat care va înnobila gustul coastelor.
Citește și: Rețeta Coaste de porc afumate, cu paste în sos de roșii și legume asortate
Deci, pentru sos fructat cu gust dulce-picant, se pune la foc o tigaie cu puțin ulei de măsline se adaugă pasta de roșii cu puțină sare, piper și puțin zahăr. Se lasă să fiarbă puțin, se adaugă o ceașcă de apă, apoi ienibaharul, usturoiul răzuit, pasta de ardei, sau un ardei iute și dulceața.
Se lasă să fiarbă până se împrietenesc toate gusturile, aproximativ 5-6 minute, apoi se stinge focul și se trece sosul prin sită. Se lasă să se răcească, se adaugă muștarul și castraveciorii tocați mărunt.
Coastele de porc se servesc glazurate cu acest sos, alături de porumbul dulce, fiert, sau copt.
Spor și poftă bună!
Vinete alla caprese. Rețetă de vinete simplă și gustoasă... Quiche Lorraine cu bacon și brânzeturi. Reţeta lui Chef Munti...