Ingrediente:
- pielea de pui de pe șapte, piepți de pui sau șapte pulpe,
- 250 g carne de pasăre tocată
- 100 g ficăței de pasăre
- 200 g miez de nucă
- 150 g hribi de pădure
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 2 legături pătrunjel
- cimbru proaspăt
- 1 kg cartofi
- 200 g unt
- 3 mere
- germeni de mazăre
- 250 g dovlecei galbeni
- 1 l ulei
Mod de preparare
Se face un amestec din carnea tocată cu ficățeii de pui, ciupercile tocate, miez de nucă, de asemeni tocat, în care se încorporează ouăle.
Se asezonează cu sare, cimbru și zahăr.
Din această compoziție se formează biluțe mici care se învelesc în pielea de pui.
Aceastea se leagă cu ață de bucătărie, după care se fierb în apa cu sare.
Se scurg apoi de apă și se prăjesc în uleiul încins până devin crocante.
Cartofii și dovleceii, tăiați în cubulețe, se sotează în unt aromatizat cu pătrunjel și cimbru. Merele se coc în cuptor până se pătrund ușor.
Toate acestea se prezintă pe farfurie cu decor din germeni de mazăre, miez de nucă și crocant din piele de pui.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurentul NECHITA CATALIN