Asemănătoare cu gogoșile cu iaurt, dar mai dense și mai delicioase, aceste gogoși cu brânză în aluat, servite cu sos de ciocolată, pot deveni favorite pentru familia toată.
Ingrediente pentru rețeta de gogoși cu brânză în aluat, servite cu sos de ciocolată
- Pentru aluatul de gogoși cu brânză:
- 600 g brânză ricotta
- 400 g făină
- 3 ouă medii
- 1 plic praf de copt
- 50 g zahăr vanilat
- 50 g zahăr tos
- 1 lămâie
- ulei pentru prăjit
- Pentru sosul de ciocolată:
- 300 g ciocolată cu lapte
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 2 lingurițe esență de rom
Mod de preparare pentru rețeta de gogoși cu brânză în aluat, servite cu sos de ciocolată
Pentru pregătirea aluatului de gogoși cu brânză, amestecăm ouăle cu zahărul și puțină sare, până compozișia devine omogenă. Adăugăm brânza ricotta, coajă rasă de lămâie și puțină zeamă de lămâie și încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.
Aluatul se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se ia cu lingura din el, ca și la rețeta de gogoși cu iaurt și se scufundă în ulei încins. Delicioasele gogoși cu brânză în aluat se rumenesc pe ambele părți și se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Pentru prepararea deliciosului sos de ciocolată, se pune smântâna pentru frișcă la încălzit și se lasă până aproape de punctul de fierbere. Se ridică vasul de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici și esența de rom și se amestecă până când rezultă un sos ușor fluid și delicios.
Se servesc gogoșile cu brânză în aluat trecute prin sosl de ciocolată.
Rețeta Sarmale de post mănăstirești. Cum prepari sarmale de Post ca la Mănăstirea Prislop... Rețetă de clătite cu spanac. Clătite verzi, colorate natural....