Bogată în ingrediente, gustoasă și hrănitoare, a devenit foarte adorată rețeta de gulaș unguresc!
Ingrediente pentru rețeta de gulaș unguresc
- 500 gr piept de pui
- 500 gr cotlet de porc fără os
- 500 gr pulpă de vită fără os
- 500 g carne macră de oaie
- 4 cepe
- 1 gogoșar
- 2 ardei capia
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, galben
- 3 ouă
- 100 gr făină
- Ulei
- Foi de dafin
- 6 ardei iuți
- Piper negru și roșu, măcinat
- 6 cartofi medii
- Boia dulce
- 4 morcovi
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare pentru rețeta de gulaș unguresc
Se spală carnea, se porționează în bucăți potrivite și se asezonează cu sare și piper, apoi se prăjește în ulei.
Se curăţă ceapa, morcovii, se toacă și se adaugă peste carnea deja rumenită, iar peste câteva minute, se adaugă ardeii curățați și tocați, apoi cartofii, condimentele și se completează cu apă cât să fie acoperite ingredientele.
Se amestecă ouăle cu făina, pentru compoziția de găluște, se asezonează cu sare și piper și se adaugă cu o lingură în vasul cu ingredientele de pe foc. Se potrivește gustul deliciosului gulaș unguresc cu boia, sare, piper, ardei iute, iar când găluștele sunt fierte, se stinge focul și se adaugă pătrunjelul tocat.
Poftă bună!