Ușor picantă, colorată și savuroasă și bună de servit la orice masă, o astfel de o ciorbă gulaș din carne de vițel cu găluște, inspirată din bucătăria ungurească.
Ingrediente
- 1 kg carne de vițel
- 2 morcovi
- 3 cepe
- 1 linguriță boia iute
- 1 linguriță boia dulce
- chimen măcinat
- smântână
- 200 g pastă de roșii cu ardei
- 3-4 cartofi medii
- 2 ouă
- făină
- ulei de măsline
Mod de preparare ciorbă gulaș din carne de vițel cu găluște
Carnea se taie în cuburi mici și se fierbe în apă cu multă sare, aproximativ 10 minute.
Se scurge zeama, se clătește carnea și vasul și se pune din nou la fiert în 4 l de apă.
Cartofii, morcovii și ceapa se curăță și se clătesc.
Ceapa și morcovii se taie mărunt și se călesc în puțin ulei de măsline. Se adaugă peste supă. Cartofii se taie cuburi și se adaugă în supă, după ce s-a pătruns bine carnea.
Din ouă, puțină sare și făină cât cuprinde, se formează un aluat moale, din care se iau găluștele cu lingura și se pun la fiert separat, în apă cu puțină sare.
Se lasă să fiarbă până se ridică la suprafață, apoi se transferă în ciorbă.
Se adaugă boiaua de ardei, pasta de roșii cu ardei și chimenul și se mai lasă să fiarbă câteva minute.
Se servește caldă cu pătrunjel verde presărat!
Batoanele copilăriei, direct la tine în bucătărie! Rețeta simplă și ușoară de batoane cu miere!... Cum faci cel mai bun piure de cartofi din lume! Aceasta este greșeala pe care o face toată lumea!...