- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 ardei iute curatat de membranele interioare si seminte
- 1 legatura de coriandru sau patrunjel proaspat
- 50 gr de pesmet
- 1 lingurita ienibahar macinat
- 40 grame de ghimbir razuit fin
- 2 cepe de marime medie, tocate fin
- 1 ou
- 4 gutui(circa 1,3-1,5 kg.)
- 500 gr. carne tocata de miel sau vita
- zeama de la 1 lamaie + 1 lingura de zeama de lamaie separat
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de cardamon macinat
- 2 linguri de sos de rodie(melasa de rodie)
- 2 linguri de zahar
- 500 ml. supa de pui
- semintele de la o rodie
- sare
- piper negru
Mod de preparare
Intr-un castron potrivit ca marime se pun: carnea, usturoiul zdrobit, ardeiul iute fin tocat, 1/2 din coriandru fin tocat, ienibaharul, pesmetul, jumatate de ghimbir, jumatate din ceapa tocata, oul intreg, sare si piper dupa gust.
Se amesteca totul bine si se lasa deoparte.
Se pregateste un castron cu apa rece in care se adauga zeama de la ½ lamaie.
Se curata gutuile de coaja, se scobesc cu o lingura pentru pepene, eliminind casuta semintelor si subtiind peretii exteriori ai jumatatilor de fruct, pana la o grosime de 1,5 cm.
Pulpa scobita se pastreaza.
Pe masura ce se prelucreaza, gutuile se pastreaza in vasul cu apa si zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Se umplu gutuile cu carnea bine presata ca sa adere la pereti si sa se bombeze catre exterior.
Se incinge in prealabil cuptorul la 190 de grade.
Pulpa ramasa se marunteste la blender.
Se incinge uleiul de masline intr-o cratita cu capac de marime medie, se adauga ceapa ramasa, ghimbirul, cardamonul si pulpa maruntita de gutui.
Se soteaza totul la foc mediu spre mic cam 10-12 minute, apoi se adauga sosul de rodie, zaharul, 1 lingura de zeama de lamaie, 1/2 lingurita de sare si piper dupa gust.
Se adauga 1/2 din supa de pui fierbinte si se aduce la clocot.
In sosul astfel format se adauga gutuile umplute apoi restul de supa fierbinte.
Se acopera vasul cu capac si se da la cuptor 30-35 de minute.
In final gutuile trebuie sa fie moi, carnea bine gatita si sosul sa se fi ingrosat.
Se odihneste sub capac 15-20 de minute apoi se presara semintele de rodie si coriandrul ramas si se serveste.