Pentru că de sărbători îți rămân albușuri de la maioneze, cozonaci, sau alte aluaturi, le poți folosi la un delicios și aspectuos Chec din albușuri cu mac și lămâie.
Ingrediente pentru chec din albușuri cu mac și lămâie
- 6 albușuri
- 100 g zahăr
- 75 g făină
- 25 g mac
- 1 lămâie
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare chec din albușuri cu mac și lămâie
Se bat albușurile spumă, presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul pudră( avem grijă să-l măcinăm înainte).
Se adaugă și zeamă de lămâie pe parcurs ce se adaugă zahărul, aceasta ajută bezeaua să se mențină fermă.
Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă în ploaie, amestecând încet cu o spatulă, să nu se lase bezeaua.
Se adaugă coaja rasă de lămâie, pentru un plus de aromă, dar și pentru culoare, apoi se adaugă macul, de asemeni amestecând cu mare grijă, până la omogenizarea compoziției.
Se tapetează o formă de chec cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de chec cu mac și lămâie în ea, nivelând-o cu o spatulă.
Checul se coace pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, dar se testează și cu scobitoarea.
Se lasă să se răcească, apoi se poate pudra cu zahăr.
Gustos și foarte frumos, acest Chec din albușuri cu mac și lămâie!
Puteți încerca și acest Chec cu lămâie și mac, atunci când folosiți ouăle întregi!
Cea mai bună reţetă de pască cu smântână! Orice gospodină trebuie să afle acest truc... Paște raw-vegan! Învață să prepari cozonac fără coacere. Desertul sănătos și gustos de pe masa de Sărbători...