Ingrediente
- 450 g făină
- 250 g unt
- 1 ou
- 100 g zahăr pudră
- un praf bicarbonat
- zeamă de lămâie
- esență de vanilie
- sare
- ornamente de ciocolată pentru decor
- fulgi de migdale
- un galbenuș pentru uns + puțin lapte
Mod de preparare
Iepurași drăgălași, se prepară în trei pași!
Vreți să vă surprindeți plăcut copiii și familia cu niște fursecuri rapide și delicioase în formă de iepurași? Iată varianta noastră!
Se freacă untul moale cu zahărul, se adaugă oul, bicarbonatul stins în zeamă de lămâie, vanilia, un praf sare, se omogenizează și se încorporează făina, atât cât intră: 450-500 g.
Se întinde aluatul într-o foaie subțire, se unge cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte și se decupează forme de iepurași.
Se așează iepurașii în tava tapetată cu hârtie de copt, se lipesc ochișori din bucățele mici de ciocolată, se presară ornamente și se coc pentru 15-20 minute la 180 de grade.
Rapizi și delicioși, tocmai potriviți pentru sarbătorile Pascale.