Ingrediente:
- 400 gr simit
- 200 gr gris
- 100 gr bulion de ardei
- 100 gr bulion de roșii
- 10 gr chimion
- 20 gr sare
- 20 gr piper
- 500 gr carne tocată de miel
- 300 gr miez de nucă
- 50 gr mugur de pin
- 2 oua
- 20 gr piper roșu
- 500 gr ceapă albă
- 10 căței de usturoi
- 150 ml ulei de măsline
- 1 l ulei de floarea soarelui
- 2 lămâi
- 3 legături de pătrunjel
- 200 gr iaurt de capră
Mod de preparare
Se pune simitul la opărit, într-un bol și se acoperă cu capac.
Când se hidratează suficient, se adaugă grisul, oul, sare, piper, 50 gr bulion de ardei și 50 gr din cel de roșii, chimion, o parte din ceapă și alta de usturoi, tocate.
Se formează biluțe care se dau la rece, pentru 5 minute.
Într-o tigaie se prepară carnea tocată de miel, se amestecă bine pe foc și se adaugă uleiul de măsline.
Când este bine pătrunsă se adaugă sare, piper, restul de ceapa și usturoi și se lasă pe foc, până când ceapa este bine preparată.
Se adaugă restul de bulion din ardei și cel de roșii, chimion, se mai lasă câteva minute, apoi se adaugă miezul de nucă tocat împreună cu mugurii de pin.
Din aluatul de simit se formează tuburi care se umplu cu compoziția de carne, apoi se prăjesc în ulei încins.
Se servesc cu lămâie și pătrunjel tocat, sau cu iaurt.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurenta MALAIN MIHAELA
Prăjitura "Coconut dream", gata în doar câteva minute! Încearcă o reţetă simplă, pe care o poate face oricine... Somon cu crustă de merișoare și migdale cu piure de sparanghel...