Doi în unu într-o singură farfurie: „Mâncare de morcovi cu dovlecei și clătite pufoase”.
Ingrediente pentru mâncare de morcovi cu dovlecei și clătite pufoase
- 2 cepe
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 400 g zacuscă de vinete
- sare
- piper
- 100 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- Pentru clătite:
- 3-4 opuă
- 1 l lapte
- 1-2 linguri zahăr
- 1 praf sare
- 400 g făină, sau praf pentru clătite pufoase
- dulceață pentru servit
Mod de preparare mâncare de morcovi cu dovlecei și clătite pufoase
Pentru mâncarea de morcovi cu dovlecei se pune uleiul la încins și se adaugă mai întâi ceapa tocată și 2 căței de usturoi, tocați. Când ceapa devine aurie, se adaugă morcovii și dovleceii curățați și tocați rondele și apă cât să fie acoperite ingredientele. Se lasă să fiarbă la foc mic, apoi, când sunt bine pătrunse toate ingredientele, se adaugă zacusca. Se mai lasă 8-10 minute pe foc și se potrivește gustul de sare și piper. La final, se adaugă pătrunjelul tocat.
Pentru clătite cu dulceață, se amestecă ouăle cu un praf de sare și cu zahărul, apoi se diluează cu laptele și se încorporează praful pentru clătite pufoase. Se lasă aluatul să se odihnească puțin, apoi se coc clătitele care se vor umple cu dulceață.