Vă plac clătitele, dar v-ați plictisit să le serviți în modul clasic? Preparați „Cușma lui Goguță” și veți fi îcântați și de gust și de aspect!
Ingrediente pentru „Cușma lui Goguță”
- 400 g făină
- 1 l lapte
- 5 ouă
- 500 ml apă minerală
- 50 g unt
- 2 batoane de vanilie
- 1 vârf linguriță de sare
- 200 ml smântână dulce
- 1 kg smântână grasă
- 300 g zahăr pudră
- 700 g vișine fără sâmburi, din compot
- 200 g ciocolată neagră
Mod de preparare pentru „Cușma lui Goguță”
Preparare clătite.
Se amestecă ouăle cu un praf de sare și 50 g zahăr, apoi se adaugă untul topit și răcit, laptele și, treptat, făina.
Se diluează compoziția cu apă minerală și se adaugă semințele de la un baton de vanilie.
Compoziția de clătite se lasă la odihnit 10 minute, apoi, cu un polonic se toarnă din ea în tigaia încinsă.
Se coc clătitele întorcându-le de pe o parte pe cealaltă și se umplu cu vișine din compot.
Preparare cremă.
Se mixează bine smântâna cu zahărul pudră și se adaugă semințele de la un baton de vanilie sau coajă de portocală rasă.
Se asamblează pe farfurii ”Cușma lui Goguță” pornind de la patru clătite la bază, apoi trei, două și una, iar între ele și deasupra se va pune mixul de smântână cu zahăr.
Se rade ciocolată neagră deasupra și se dă ”Cușma lui Goguță” la rece, până în momentul servirii.
Pături cu brânză și jumări, o rețetă de bulz reinterpretată... Pipote și inimi de pui cu legume...